Stanivuković se prepao linča građana, pa dojavio lažnu bombu

0
68

Nakon jučerašnjeg burnog dana u Gradskoj upravi i lažne dojavi o bombi strasti se ne smiruju. Danas su se pojavile nove informacije. Drašku Stanivukoviću jedinom je odgovarala odgoda nelegalne Skupštine grada koju je zakazao preko noći jer nije imao 16 odbornika koji bi izglasali Rebalans budžeta. Pa krenimo redom…

Gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon što je doveden pred svršen čin, kada je vidio da njegov poziv jednom dijelu odbornika nije urodio plodom, te da se na Skupštini grada nije pojavilo 16 odbornika, a da se pred Gradskom upravom skupio ogroman broj nezadovoljnih građana, kako bi pobjegao od odgovornosti, te se izvukao od linča građana, jedino rješenje je bila lažna dojava o bombi, pišu banjaluckeprice.net.

Odgovornost je brže bolje prebacio na SNSD i to odmah okačio na društvenim mrežama. Tako je Stanivuković svoje saradnike natjerao da stoje u zgradi u kojoj se navodno nalazi bomba i snimao video u kojem optužuje političke protivnike za ovakav potez, a potom se krišom kroz garažu iskrao iz zidina Gradske uprave i nije se pojavio među nezadovoljnim građanima, koji su i dalje stajaliu blizini.

Takođe, održavanje sjednice je bilo moguće i sa 11 odbornika po Poslovniku,a što je potvrdio i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković. Ipak, Stanivuković sjednicu nije održao jer je shvatio da mu je plan propao, a da bi to opravdao, po svemu sudeći, dojavio je lažnu bombu u Gradskoj upravi.

Na sjednici se nije pojavio ni Bojan Kresojević, gradski menadžer i desna ruka Draška Stanivukovića, koji je inače uvijek prvi u redovima skupštinske sale, čak prije i samog gradonačelnika.

Da je ovakav slijed događaja moguć, govori i činjenica da je poziv o lažnoj bombi stigao u 8 časova i 28 minuta, a što je potvrdio i MUP Republike Srpske. Pola sata nakon što je sjednica trebala početi, a Stanivuković nije imao potreban broj “svojih” odbornika, stigla je lažna dojava o bombi.

Ostavite komentar