Stanivuković svjesno oštetio gradski budžet za skoro 360.000KM

0
88

Gradonačelnik Draško Stanivuković nije ispoštovao zaključke Skupštine Grada i Kluba odbornika SNSD-a donesene 29.12. prošle godine, da se povećaju plate svim radnicima Gradske uprave za najmanje 150 konvertibilnih maraka. Zapisnikom Ministarstva Republike Srpske jasno je obrazloženo i zašto ih nije povećao – nezakonito povećanje plata za pojedince, tačnije njih 16 uskratilo je povećanje od 150 KM svim radnicima Gradske uprave.

Nalazom inspekcije Ministarstva finansija Republike Srpske utvrđeno je da su protivzakonito od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića povećane neto plate za 16 njemu bliskih saradnika, a koje su veće od propisanih te je pribavljena imovinska korist na štetu sredstava iz budžeta Grada Banja Luka, pišu Banjaluckeprice.com.

Plata je nezakonito povećana: Miladi Šukalo (savjetnici gradonačelnika), Bojanu Kresojeviću (gradski menadžer), Vuku Višekruni (ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za prostorno uređenje), Boriša Mandić (ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove), Danijela Kajkut (ovlašteni potpisnik Odjeljenja za društvene djelatnosti), Božana Šljivar (ovlašteni potpisnik Odjeljenja za finansije), Vladimir Grujić (šef Kabineta gradonačelnika), Siniši Štrpcu (ovlaštenom potpisniku Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju), Radislavu Gojkoviću (predsjednik Sindikalne organizacije Gradske uprave), Ljubiši Sladojeviću (ovlaštenom potpisniku Odjeljenja za opštu upravu), Lazaru Tasovcu (Služba za zajedničke poslove), Jeleni Kos (bivšem ovlaštenom potpisniku Odjeljenja za saobraćaj i puteve), Aleksandri Simić (ovlašteni potpisnik Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj), Radivoju Majstorović (ovlaštenom potpisniku Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu), Milici Stojisavljević (Kabinet gradonačelnika), Aleksandru Čaviću (fotograf gradonačelnika).

Kao što se može vidjeti pomenutima je nezakonito povećana plata, a što se može vidjeti u gore priloženim tabelama za 2021. 2022. i 2023. godinu. a čime je gradski budžet oštećen za 358.988,65 KM.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je očigledno mislio da za njega ne važe ovozemaljski zakoni, kako je i sam jednom prilikom izjavio te je grupi poslušnika povećao platu mimo zakona, a čime je svjesno oštetio gradsku kasu, odnosno građane Banjaluke.

I dok gradonačelnik krši one postojeće i vodi se nekim svojim zakonima pored građana ispaštaju i ostali zaposleni u Gradskoj upravi, osim 16 gradonačelnikovih miljenika, a koji će još dugo čekati na obećano povećanje plata u iznosu od 150 KM.

Ostavite komentar