Stanivukovićevi “eksperti”: Ćoma sa kupljenom diplomom griješi na izmišljenoj poziciji u Gradskoj upravi

0
58

Dragomir Đukić, poznatiji kao Ćoma, predsjednik Mjesne zajednica Starčevica preletio je preko noći u PDP i za nagradu dobio posao s kupljenom diplomom. Tako je Ćoma, iz dvorane Borik, gdje je radio kao konobar, prešao u odsjek za ZEV pri Gradskoj upravi, na poziciju šefa i odgovornog lica kao “diplomirani menadžer”, koji je uporedo upisao četvrti razred srednje škole i fakultet u isto vrijeme. Kad kupiš diplomu, onda praviš i greške, pa su tako nove zgrade dobile obavještenje o formiranju ZEV-ova, a iste nisu ni uknjižene.

Nakon što je sistematizacijom dobio izmišljeno radno mjesto, šef Odsjeka za ZEV Dragomir Đukić Ćoma, s kupljenom diplomom menadžera, već na početku pravi greške, ili bolje rečeno ne zna da radi svoj posao.

Naime, u Banjaluci su na pojedinim zgradama osvanula obavještenja u kojima stoji da su iz pomenutog odsjeka “uvidom u Registar zajednica etažnih vlasnika Gradske uprave grada Banja Luka” uvidjeli da određene zgrade nemaju formiran ZEV. A i kako bi, kad zgrade na koje je okačena obavijest ili nisu useljene ili još uvijek nisu dobile upotrebnu dozvolu, a kamoli da su stanari završili knjiženje stanova. Ipak, na obavijesti stoji da su zgrade dužne da se registruju po zakonu.

Možda bi i Ćoma to znao, da nije kupio srednjoškolsku, ali i fakultetksu diplomu. Takođe, pao je razred i u osnovoj školi.

Ovako, u ekspertnoj Gradskoj upravi Grada Banjaluka sve je moguće, pa se tako uskoro očekuje zatrpavanje ovog odsjeka žalbama stanara, koji još uvijek nemaju zakonsko pravo da registruju ZEV, dok god svi papiri novih stanova ne budu regulisani.

Podsjećamo, Ćoma je dugi niz godina bio pristalica SNSD-a i u dvorani Borik je radio kao konobar, a u skladu sa svojom regularnom stučnom spremom, konobar s trogodišnjom diplomom. U međuvremenu, Ćoma je htio studirati, ali mu je falila jedna godina srednje škole da bi fakultet uopšte mogao upisati. Tako je Ćoma 2013/2014. sa još nezavršenom srednjom školom upisao Univerzitet “Union – Nikola Tesla”, gdje stiče diplomu od 180 bodova. Potom, 2020/2021. upisuje Univerzitet “MB”, Poslovni i pravni fakultet, gdje kupuje diplomu od 240 ECTS i postaje “diplomirani menadžer”.

banjaluckeprice.net

Ostavite komentar