Stanivukovićevi prijatelji osporavaju Dan Republike Srpske

0
57

Pojedinci koji hvale i veličaju lik i djelo aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića s druge strane osporavaju najvažniji datum srpskog naroda u Republici Srpskoj, a to je 9. januar. Tako i Balša Božović, dugogodišnji poslanik u Skupštini Srbije i šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda, inače ljuti protivnik Aleksandra Vućića, Dan Republike Srpske naziva neustavnim i poručuje da se proslavljanjem istog ruši Ustavni poredak BiH.

Pomenuti Božović na svom zvaničnom “X” nalogu osim što prati i hvali na sva usta gradonačelnika Stanivukovića ne gubi ni trenutak da ospori Dan Republike Srpske kao i samu Srbiju kao i odnose ove dvije bratske zemlje.

Za Božovića Dan Republike Srpske je „neustavan“, a kako on dalje navodi, „ustanovili su ga osuđeni ratni zločinci“, dok prema njegovim navodima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da ruši suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine podrškom Republici Srpkoj.

Božović podržava Stanivukovića još od vremena njegovog poslaničkog mandata pa sve do danas s tim da je u posljednje vrijeme njegov ostrašćeni politički govor okrenuo protiv svega za šta se bori srpski narod kako u Srpskoj tako i u Srbiji.

Da li na ovaj način i gradonačelnik pokušava da ospori i poruši Srpsku s obzirom da je okružen ljudima čiji cilj je urušavanje Republike Srpske.

Ostavite komentar