Stanivukoviću lična korist ispred dobrobiti građana: Trotineti bez adekvatne kontrole predstavljaju opasnost

0
41

Neodgovornost gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića u vezi sa uvođenjem trotineta u gradski sistem bez adekvatne kontrole, jasno pokazuje nedostatak brige o posljedicama i prioritetima koji se stavljaju ispred javne sigurnosti i dobrobiti građana. Odluka da se omogući korištenje trotineta bez odgovarajućih propisa i kontrola stavlja građane Banjaluke u opasnost, posebno kada se ti uređaji koriste od strane maloljetnih lica i osoba pod dejstvom alkohola.

Podsjećamo, inicijativom Milade Šukalo, desne ruke gradonačelnika Draška Stanivukovića u grad su stigli trotineti iz Sarajeva.

Umjesto da se vodi briga o sigurnosti građana i regulisanju korištenja novih transportnih sredstava, Stanivuković je očigledno prioritet stavio na ličnu dobit ili političke motive, zanemarujući potencijalne rizike i neželjene posljedice koje mogu proizaći iz nekontrolisanog korištenja trotineta i koje se svakodnevno dešavaju.

Ovakav pristup je nedopustiv, Stanivuković je očigledno zaboravio kakvu odgovornost ima prema svojim sugrađanima.

Apelujemo na javnost, da se osvijesti o važnosti odgovornog vođenja grada i da se zahtijeva odgovornost od nosilaca javnih funkcija kako bi se osiguralo da se ovakve greške ne ponove u budućnosti.

Ostavite komentar