Stevandić: Autoritet Šmita i onih koji ga priznaju svakim danom sve manji

0
74

Autoritet Kristijana Šmita i onih koji ga priznaju svakim danom sve manji, u Srpskoj gosti ne mogu domaćinima da određuju pravila, poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je napomenuo da su svi predstavnici Republike Srpske odbacili legitimitet Šmita, zbog čega on sada panično traži da se sastane s nekim od zvaničnika Srpske.

– Šmit dobro zna da se srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ni ja niti predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković neće se sastati s njim – istakao je Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci, prenosi RTRS.

Stevandić je ocijenio da je zahtjev Šmita za sastanak pokušaj ubacivanja razdora između funkcionera Republike Srpske da bi se potkopalo njihovo jedinstvo.

– Ovo je naša zemlja u kojoj smo mi domaći, a svi ostali gosti. Gosti ne mogu domaćinima da određuju kako će se ponašati – naglasio je Stevandić.

Komentarišući to što Kristijan Šmit nije prisustvovao jučerašnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN, već da je izvještaj o situaciji u BiH čitao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, Stevandić je uakzao da je ovdje mnogo bitnije što je izvještaj podnio Komšić koji se nije baš pohvalno izrazio o Šmitu.

Predsjednik parlamenta Republike Srpske istakao je da je Srpska imala regulisan kakav-takav pravni prostor, kao i da “u pravnom prometu” Srpske i BiH ne postoji visoki predstavnik koji u pravnom svijetu donosi odluke.

– Ovdje je svjesno napravljeno da onaj ko ne sluša Šmita ide u zatvor i da se to pokuša inaugurisati silom – kaže Stevandić.

Stevandić je rekao i da nikada neki visoki predstavnik nije pokušavao da nametne zakon u FBiH koji se objavi u Službenom glasniku, kojim bi se onaj ko njega ne sluša poslao u zatvor.

– Ovo je kraj logike i kraj BiH – poručio je Stevandić.

Ostavite komentar