Stevandić: Konačna odluka o izborima sutra; Opozicija radila sa Šmitom i pojedinim ambasadama

0
70

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima biti donijeta sutra na sastanku vladajuće koalicije.

– Smatramo da naše kolege iz opozicije koje se danas nisu odazvale sastanku od početka rade sa Kristijanom Šmitom i pojedinim ambasadama – naveo je Stevandić na konferenciji za novinare.

Naveo je da opozicija želi da koristi resurse CIK-a kako bi mijenjali volju naroda.

– Čak su nam uputili uvredljive konatacije odmah nakon što smo uputili poziv za sastanak – naveo je Stevandić.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova o Izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima.

Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, te predstavnici Socijalističke partije Srđan Todorović, SPS-a Maksim Skoko, te stranaka vladajuće većine koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama.

Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i nisu prisustvovali sastanku.

Ostavite komentar