Stevandić: Šmit na zadatku za koji je “debelo plaćen”

0
176

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da se Srpska bori za svoju imovinu od koje neće odustati, a da je Kristijan Šmit ovdje na zadatku za koji je “debelo plaćen”.

– Mi se borimo za imovinu, ne za sebe i zbog toga je problem – rekao je Stevandić i dodao da se i pred Sudom BiH vodi proces protiv predsjednika Republike Milorada Dodika zato što je potpisao ukaz.

Naglasio je da sve to što je sada na sceni u BiH nije prema Dejtonskom sporazumu i da to znaju i oni koji ga krše.

– Ako se zna da to nije prema Dejtonu, morate naći problematičnog čovjeka koji će da radi ovo što sada radi Kristijan Šmit – rekao je Stevandić za ATV.

On je napomenuo da je Šmitova plata 24.000 evra, te podsjetio i na akivnosti Pedija Ešdauna koji je takođe radio protiv Republike Srpske i njenih zvaničnika.

– Mi svoju kuću ne damo, sankcije ćemo podnijeti, ali ne možemo podnijeti da Republika Srpska nema imovinu. Napišite da je imovina Republike Srpske neprikosnovena i mi ćemo podnijeti ostavke – rekao je Stevandić.

Govoreći o nastupu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšić u Savjetu bezbjednosti UN, Stevandić je istakao da je to činio u svoje ime.

Prema njegovim riječima, Komšić je poznat kao neko ko zastupa građena, a kada treba da ga biraju, onda se izjašnjava kao Hrvat.

Za Stevandića je ključna stvar da je u Savjetu bezbjednosti UN obezbijeđena podrška da se produži misija Altea.

On je pomenuo da je juče bio na sastanku sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da se Evropi puno toga promijenilo u posljednjih godinu dana, te da je Srpska na strani svijeta koji se zalaže za mir svuda.

– Mi imamo krvava iskustva i dovoljno smo pametni da mislimo na sebe, poziciju srpskog naroda i Republiku Srpsku – zaključio je Stevandić.

 

Ostavite komentar