Stevandić: Srpska će i dalje slaviti, Salkić bliži pritvoru nego bilo ko drugi

0
67

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić izjavio je da se potez Ramiza Salkića koji je najavio podnošenje krivične prijave protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i saradnika zbog “organizacije proslave Dana Republike” može svrstati pod ratnohuškačku politiku, te da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi.

– Svako u Republici Srpskoj ima pravo na iznošenje mišljenja jer smo demokratsko društvo, ali niko nema pravo da na sebe preuzima pravosudne funkcije i tako ruši ustavni poredak – rekao je Stevandić Srni.

On je naglasio da će se u Republici Srpskoj i dalje slaviti važni praznici.

Podsjetivši da Salkiću nije prvi put da prijeti Sudom i Tužilaštvom, i to zajedno sa nelegalnim Kristijanom Šmitom, Stevandić je istakao da bi Salkić mogao proći kao predsjednik Suda BiH i direktor Obavještajno-bezbjednosno agencije BiH Ranko Debevec i Osman Mehmedagić koji su u pritvoru zbog zloupotrebe položaja.

– Oni su radili to što on sada radi, tako da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi. Ustavni poredak, stabilnost društva i proslava svih praznika u Republici Srpskoj i dalje će vrijediti – rekao je Stevandić.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić najavio je da će protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i saradnika podnijeti krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH zbog “organizacije obilježavanja Dana Republike”. Salkić je naveo da prijavu podnosi u ime Stranke demokratske akcije.

Ostavite komentar