Stevandić: Ustav BiH ne mijenjati po narudžbi

0
73

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da se Ustav BiH ne treba mijenjati po narudžbi, već po unutrašnjem konsenzusu kada se za to steknu uslovi.

– Te uslove ne može da propisuje nijedna ambasada, već unutrašnji dogovor političkih predstavnika u BiH – rekao je Stevandić za Srnu.

Komentarišući jučerašnji sastanak predstavnika partija u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu i činjenicu da nisu prisustvovale stranke iz opozicije, Stevandić je istakao, da ono što je unutrašnji dogovor političkih predstavnika iz Laktaša treba biti realizovano jer je nesporno za bilo koga, dok ne treba ulaziti u nešto oko čega se ne mogu saglasiti.

Stevandić je naglasio da lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, kada kritikuje stranke iz opozicije koje nisu došle na ovaj sastanak da su one time izbjegle dio odgovornosti, treba prvo da pođe od sebe i preuzme dio odgovornosti za sprovođenje dogovora iz Laktaša.

– Umjesto da dogovaramo ono što smo usaglasili u Laktašima, oni sada pod pritiskom Ambasade SAD počinju da se bave pitanjima koja su mnogo teža i koja se drugačije rješavaju – naveo je Stevandić.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika političkih partija u Parlamentarnoj skupštini BiH koji su u Sarajevu organizovale stranke “trojke” da je to bio pokušaj da se na dnevni red stave izmjene Ustava BiH što nije prioritet, već je to implementacija dogovora iz Laktaša.

Sastanku je, osim Košarca, u ime SNSD-a prisustvovao i potpredsjednik stranke Nebojša Radmanović, a odazvali su se i Milan Petković iz Ujedinjene Srpske, Čedomir Stojanović iz DEMOS-a, u ime Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, Darjana Filipović iz HDZ-a BiH, Saša Magazinović iz SDP-a BiH.

Na sastanak nisu došli predstavnici SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red, kao i predstavnici opozicionih stranaka iz Federacije BiH, SDA, NES-a i Demokratskog fronta.

Ostavite komentar