Stevandić: Zakonom o referendumu i Izbornim zakonom nije povrijeđen vitalni nacionalni interes

0
38

Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi i Izbornim zakonom Republike Srpske nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bilo kojeg naroda, zaključeno je danas na sjednici Odbora za ustavna pitanja Narodne skupštine Srpske kojoj je predsjedavao predsjednik Parlamenta Nenad Stevandić.

– U ovim zakonima ne postoji bilo kakav oblik diskriminacije ili bilo koji oblik ugrožavanja nacionalnih, socijalnih i etničkih prava – rekao je Stevandić i naveo da će odgovor Odbora za ustavna pitanja Narodne skupštine Srpske sutra biti proslijeđen Ustavnom sudu Republike Srpske na odlučivanje.

Kolegijum Narodne skupštine Srpske zakazan je za četrtak, 20. jun, na kojem će predložiti da 2. jula budu održane dvije sjednice Parlamenta.

– Prvo će biti održana svečana sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da se obrati predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, a potom da bude održana redovna sjednica na kojoj bi trebalo da bude razmatrana Deklaracija nedavno usvojena na Svesrpskom saboru u Beogradu – istakao je Stevandić.

Ostavite komentar