Sud BiH odgovorio: Ostaje termin suđenja 20. decembra

0
69

Suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita u Sudu BiH nije odgođeno, kako je predložila odbrana, nego ostaje termin u srijedu, 20. decembra, rekao je Srni branilac predsjednika Srpske Goran Bubić.

“Poslali su danas faksom odgovor iz Suda BiH. Termin suđenja ostaje 20. decembar u 13.00 časova”, rekao je Bubić Srni.

Odbrana predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uputila je u petak, 15. decembra, Krivičnom vanraspravnom vijeću Suda BiH i postupajućem sudiji Mirsadu Striki urgenciju za postupanje Suda o prijedlogu za prenošenje vođenja postupka stvarno nadležnom sudu u Banjaluci, kao i prijedlog za odlaganje glavnog pretresa zakazanog za srijedu, 20. decembar.

Dodik i vršilac dužnosti Službenog glasnika Srpske Miloš Lukić, optuženi za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli su da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

Ročište u ovom predmetu odgođeno je 6. decembra pred Sudom BiH, nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u Banjaluku. Nakon odbijanja zahtjeva, tim odbrane predsjednika Srpske podnio je žalbu, koju je Sud BiH odbio.

Paralelno sa žalbom, odbrana je bila podnijela i prijedlog za delegaciju nadležnosti.

Premještanje procesa odbrana je zatražila, između ostalog, zbog sumnje u objektivnost i nepristrasnost Suda BiH.

Ostavite komentar