Sud i Tužilaštvo BiH – sredstvo terora nad Srbima

0
43

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su Sud i Tužilaštvo BiH sredsto terora u BiH prema srpskom narodu koje je formirano da bi napisalo lažnu istoriju prtiv Srba.
“Molim ovaj parlament da usvoji ovu rečenicu kao definitvno istorijski tačnu.

Presude koje su donesene govore da su Sud i Tužilaštvo iskuljučivo formirani da bi presuđivali Srbima i napisali lažnu istoriju prtiv Srba”, istakao je Dodik u obraćanju poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je ukazao da se to se najbolje vidi po presudama Suda BiH za Srbe kojim su učestvovali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“Sa druge strane, muslimani nisu presuđivani, a ako i jesu, onda je to zakašnjelo”, rekao je Dodik.

BiH NE MOŽE DA BUDE GRAĐANSKA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da BiH ne može da bude građanska, već zemlja tri konstitutivna naroda.

Dodik je rekao na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da Bošnjaci odbijaju takvu formulaciju, iako je ona dio Dejtona, odnosno Ustava.

“Od nacionalnog značaja za Republiku Srpsku je da se zaustavi sa jačanjem institucija BiH. Republika Srpska i Federacija BiH su potpisnice svih Aneksa Dejtona”, rekao je Dodik.

On je ukazao da u Ustavnom sudu BiH strane sudije sa Bošnjacima donose odluke štetne po Republiku Srpsku i da takvo djelovanje mora biti odbačeno.

“Stavili su se u ulogu ustavotvorca. Ustav se krši uz pomoć stranaca i Bošnjaka”, istakao je Dodik.

On je ukazao da BiH nije čak ni izborna jedinica, jer su i tu jasno podijeljene nadležnosti i način glasanja.

“BiH nema nijedno ovlaštenje za izbore. Postavlja se pitanje kako CIK može provoditi izbore. Kako mislite da to može opstati? Uzurpirana je Centralna izborna komisija i sada žele da naprave izvršni organ BiH”, ukazao je Dodik.

On je rekao da postoji namjera da predsjednici biračkih odbora budu državni službenici, što bi vodilo uspostavljanju totalne kontrole nad izbornim procesom.

Dodik je ukazao da u Ustavu piše da one nadležnosti koje nisu dio ovog dokumenta pripadaju isključivo Republici Srpskoj, navodeći da Bošnjaci žele drugačije, i to čine kršeći Ustav.

On je istakao da u Ustavu piše i to da nijedna bezbjednosna služba ne smije boraviti na teritoriji drugog entiteta, te da je nametanjem Oružanih snaga srušen i ovaj princip.

“Najpametnije je da razgovaramo i da se raziđemo na miran način. Teško je razgovarati sa onima koji imaju iluzije”, rekao je Dodik.

SRPSKA ODBACUJE BILO KAKVU DEKLARACIJU U UN O SREBRENICI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska odbacuje bilo kakvu deklaraciju u UN o Srebrenici i to neće prihvatiti.

Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske istakao da drugi ruše Dejtonski sporazum, optužujući Srpsku da to čini, te navodi da stranci ne uvažavaju istorijsku realnost.

“S njima nema razgovora jer žive u svijetu nametnutih odluka. NJemačka se nameće kao vlasnik BiH. Evo i danas u nastojanju da podijeli neku vrstu moći. NJemačka je i sponzor dokumenta koji se pokreće u UN o navodnom genocidu”, ukazao je Dodik.

Ta priča ima za cilj druge stvari, pojasnio je Dodik, jer žele da nametnu kolektivnu odgovornost srpskom narodu.

“NJemačka s tim želi da opere svoju genocidnu prošlost. Ne možemo je shvatiti kao prijateljsku zemlju. Genocid u Srebrenici se nije desio. Međunarodna komisija Vlade je to utvrdila. Pokušavaju da stradanje Srba i Bošnjaka isture ipak samo kao ekskluzivitet jednog naroda“, rekao je Dodik.

On je rekao da Srpska odbacuje bilo kakvu deklaraciju i to se neće prihvatiti.

Dodik smatra da je potrebno usvojiti izvještaj u Narodnoj skupštini Republike Srpske i tako završiti tu vrstu priče.

Srna

Ostavite komentar