Suđenje Dodiku – nastavak rata neoružanim sredstvima

0
27

Advokat Dušan Bratić ocijenio je da suđenje predsjedniku Republike Srpske pred Sudom BiH u Sarajevu predstavlja nastavak rata neoružanim sredstvima borbe.

Bratić je ukazao da je riječ o posebnim oblicima ratovanja, prvenstveno psihološko-propagandnim dejstvima i pokušaju uticaja na zvaničnike koji sada odlučuju u ime srpskog naroda u BiH.

– To je danas Dodik, sutra će to biti neko drugi i taj nazovi sudski postupak ima samo tu svrhu da se gazi volja srpskog naroda, da se dalje rastaču srpske zemlje i da se razbija jedinstvo srpskog naroda – rekao je Bratić.

On je istakao da zbog takve funkcije suđenja danas svi Srbi treba da podrže i brane Dodika bez obzira na politička i ideološka razmimoilaženja.

– Čak i ako on nije najbolji i ako je nešto i grešio, sve je to minorno u odnosu na potrebu da svi pružimo otpor takvim postupcima, koje, pre svega, izvode SAD i njihovi saradnici i saveznici – naveo je Bratić za Srnu.

On je uvjeren da je suđenje Dodiku najobičnija farsa i da zato i nema potrebe da se govori o sudskim detaljima, jer je jasno šta je svrha procesa, isto kao što je jasno i da to srpski narod mora da shvati.

U Sudu BiH u ponedjeljak, 5. februara, održano je ročište u procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike.

Bivši direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je Srni da je Uzunovićeva tokom rata bila pripadnik takozvane Armije BiH, i to pomoćnik komandira, te da je nakon toga obavljala pravosudnu funkciju u sudu u Konjicu, što stvara opravdanu sumnju da ne može biti nepristrasna.

Ostavite komentar