Šukalo se hvali da će biti premijer RS ako “uveze” 30.000 birača u Srbiju?

0
83

Javnost u Srbiji je žestoko ustalasala informacija i konkretni dokazi i video snimci o upisivanju novih birača na teritoriji grada Beograda. Tako je na pojedinim adresama na Vračaru upisano i više od deset birača po jednom stanu, piše portal direktno.rs, koji u Beogradu slovi za medij blzak Draganu Đilasu i Stranci slobode i pravde.

Zanimljivo, navodi dalje direktno.rs, kada je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović sa kamerama otišao da ih poseti ustanovio je da je taj objekat u potpunosti neuslovan za stanovanje i da čeka nekog SNS biznismena da ga sruši i tu podigne još jednu stambenu zgradu. Mediji su u međuvremenu preneli informaciju MUP-a da je u tom objektu prijavljeno 7 lica, od toga troje u januaru, iako je jasno da u kući niko ne živi.

U isto vreme su objavljeni i video snimci gde koordinatori Srpske napredne stranke, prema unapred pripremljenoj proceduri, u prostorijama MUP vrše prijavu boravka građana koji žive na teritoriji Republike Srpske na adrese u Beogradu.

Vlast je na ove napade reagovala prema ustaljenom maniru – spinom i zaglušujućom medijskom bukom. Kao i svi autoritarni režimi i ovaj žestinu laži svoje odbrane podešava prema šteti koju može naneti istina koju žele da zaguše. Tako, umesto da objašnjavaju očigledan pokušaj izborne krađe ljudi iz SNS su se opredelili da one koji na nju ukazuju optuže da su mrzitelji Republike Srpske.

U moru napada ostao je neprimećen gospodin Adam Šukalo, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, koji je doslovno sledio spin Srpske napredne stranke usput prozivajući opoziciju da to radi za potrebe stranog faktora, kritikujući čak i vladiku Grigorija da deli srpski narod podrškom Vladeti Jankoviću za gradonačelnika Beograda.

Ono što je interesantno za Adama Šukala je da on ima jedan mandat u Narodnoj Skupštini Republike Srbije ali da je dva puta bio narodni poslanik. Pre Skupštine Srbije on je bio poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i to kao ljuti opozicionar Milorada Dodika.

Danas je deo vlasti u Srbiji koja Miloradu Dodiku daje najveća državna odlikovanja i počasti dok najviši funkcioneri vlasti sa Dodikom imaju odnos u kojim ga zovu bratom ili pevaju sa njim pod šatorima. Radeći kao parlamentarac u Republici Srpskoj bio je čest gost N1 i ostalih sarajevskih medija dok danas te medije kao svaki predan naprednjak naziva tajkunskim medijima ili eksponentima stranog interesa. Umeo je i u sarajevskim medijima da izražava nadu da će „Amerikanci otkriti zašto je ubijen David Dragičević“.

Adam Šukalo je važan čovek u pokušaju prekrajanja izborne volje Beograđana i naporima SNS da krađom sačuva vlast u Beogradu. Uveliko se priča da Adam Šukalo svima koji mu u tom poslu pomažu, najviše iz okoline Bijeljine i medijima i lokalnim samoupravama tog kraja, govori da ukoliko ispuni cilj od 30.000 novoupisanih birača njemu kao nagrada sleduje „visoka državna funkcija, možda čak i mesto predsednika Vlade Republike Srpske“.

Ono što nije uspeo na izborima protiv Milorada Dodika Adam Šukalo pokušava da dobije kroz izbore u Beogradu. Posle razotkrivanja mehanizma upisa birača koji za uzvrat dobijaju drzavljanstvo Srbije koje čekaju godinama, postavlja se pitanje da li će u toj nameri uspeti.

“Veru za večeru”

Priča o političkoj korupciji u Bosni i Hercegovini poznavaocima političkih prilika preko Drine počinje i završava se terminom “papak”. Naime, novembra 2014. godine objavljen je snimak na kojem tada predsednica Vlade Republike Srpske govori o poslanicima koje će vladajuća stranka kupiti za formiranje Vlade krsteći ih „papcima“.

To je bio kontinentalni bum, ali je Željka Cvijanović i pored toga izabrana za premijerku Vlade Republike Srpske. Tada je Adam Šukalo, opozicioni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i veliki borac protiv Milorada Dodika, izjavio da neće prisustvovati sednicama iz protesta prema Željki Cvijanović. U prevodu, bio je za bojkot parlamenta koji se konstituiše prekrajanjem izborne volje građana.

Danas, Adamu Šukalu ne samo da ne smeta da bude u društvu “papaka” poput Nebojše Krstića, Jelene Trivan, Nebojše Bakareca, Gordane Čomić, Aleksandra Šapića ili Gorana Vesića nego je i sam krojač prekrajanja izborne volje građana Beograda dopunom biračkog spiska glasačima SNS-a koji ne žive u Beogradu.

Treba biti pošten i reći da je Adam Šukalo pre mandata u Skupštini u Beogradu vrlo hrabro govorio o vezama vlasti i narko tržišta na Balkanu. U svom gostovanju sarajevskoj Face TV Adam Šukalo je izjavio:

– Imamo legalizaciju svega onoga što je deo kapitala koji je sticao taj narko plan. Čini mi se da su svi jako dobro uvezani, Sarajevo, Banjaluka, Priština, Podgorica, Beograd. Mi vidimo da su oni (stranci, prim. aut.) zainteresovani samo za priču migranata i terorizam. Zašto ne za priču narko planova? S kim su oni povezani politički?

Oktobra 2018. godine je imao hrabrosti da ukaže na činjenicu da autoritarni vladari na Balkanu koriste svoje pozicije da klanovima poput onog Veljka Belivuka u Srbiji omoguće sivu zonu za trovanje naše dece narkoticima i pranje tog krvavog novca uz provizije vlastodršcima. Dok su brojne sadašnje kolege iz Narodne Skupštine Republike Srbije molile za pola sata vremena sa Dijanom Hrkalović, Adam Šukalo je za ceo sistem vladavine SNS i drugih vrlo otvoreno govorio da je kriminalan. Uostalom, možete pogledati na ovom snimku u 12-om minutu.

Adam Šukalo kritikovao je Dodikovu vlast jer putuje helikopterom (kao Vučić danas), tvrdio je da su na protestu “Pravda za Davida” 5. oktobra 2018. godine bili određeni snajperisti da ubiju njega i Davora Dragičevića i izražavao nadu da će Amerikanci direktnim mešanjem u istragu rešiti taj slučaj.

Adam Šukalo bio je i uhapšen 2018. godine u sklopu protesta “Pravda za Davida” i borio se protiv političke represije. Kao narodni poslanik u Republici Srbiji podržao je brutalno prebijanje demonstranata na ulicama Beograda koje je osudila cela Evropa kao i poslaničke grupe Evropskog parlamenta.

Kako je Adam Šukalo, jedan od krojača izborne krađe u Beogradu, što bi rekao naš narod, prodao veru za večeru i postao papak? Naši izvori iz jedne od banjalučkih redakcija, piše direktno.rs, kažu da je 2018. godine tražio od lidera jedne velike opozicione stranke da se povuče sa mesta poslanika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine da bi on došao na njegovo mesto?!

Nakon što je odbijen, Adam Šukalo, borac protiv nakupaca papaka, odlazi u Beograd i postaje narodni poslanik u Skupštini Srbije sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”. Ni tu stvari ne funkcionišu idealno. Papci SNS imaju neke prethodne veze – iz Demokratske stranke, DSS, SRS, Vučićevog privatnog kruga i Adam Šukalo se ne oseća prihvaćeno, dobro i značajno. Niko uostalom za njega i ne zna.

Zbog toga što se priklonio Beogradu kojeg je povezivao sa aktivnostima narko klanova, čak je i Davor Dragičević u tekstu pre mesec dana za njega rekao da je “smeće”.

Jedini način da pomogne sebi i napokon se dokopa neke funkcije u Banjaluci bila je da pokuša da pomogne režimu Aleksandra Vučića upisivanjem dodatnih birača na teritoriji grada Beograda, a da mu posle izbora on pomogne da bude njegov čovek u izvršnoj vlasti u Banjaluci. U koordinaciji sa jednim bijeljinskom medijskom kućom kao i delovima više lokalnih samouprava počela je akcija upisivanja birača.

No, Adam Šukalo, za razliku od ostalih beogradskih papaka ne zna da ovde i zidovi imaju uši. Nesakrivanje ambicije da to treba da se radi ne samo da bi se pomoglo SNS da sačuva vlast u Beogradu, nego i da je to njegov put ka mestu predsednika Vlade Republike Srpske skupo ih je koštalo. I koliko god spinovima pokušavali da istinu sakriju ona je jednostavna – uhvaćeni ste u krađi, gospodo.

I za kraj, možda je i za Šukala i za one koji to rade prigodan upravo njegov citat:

– Ponosan sam što sam izabrao jedinu listu koja je rekla NE režimu. O izdajnicima, političkim gubitnicima koji su prevarili svoje glasače i članove – ne treba više da se govori. Da je ovo normalna država bili bi svi procesuirani.

(direktno.rs)

Ostavite komentar