Šulić: Provjerava se prepiska u kojoj je lice iz Sarajeva odbilo Srbinu izdati smještaj

0
49

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo provjerava validnost prepiske u kojoj lice iz Sarajeva odbija da iznajmi smještaj osobi srpske nacionalnosti, te da od nadležnih organa ima uvjerenje da će biti najstrože kažnjeno ako se utvrdi da je to tačno.

Šulić je naveo da je nakon uvida u prepisku, koja je dostupna na društvenim mrežama, kontaktirao ministra životne sredine i turizma Federacije BiH /FBiH/ Nasihu Pozder koja je brzo reagovala.

“Zahvaljujem joj na brzoj reakciji jer su odmah kontaktirali ministra unutrašnjih poslova u Kantonu Sarajevo da provjere da li je ta prepiska validna, da li je taj iznajmljivač smještaja stvarno to napisao”, rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da ima uvjerenje od Pozderove i kantonalnih ministara da će iznajmljivač smještaja biti najstrože kažnjen ukoliko se utvrdi da je prepiska tačna.

“Volio bih, ako je to tačno, da mu se oduzme pravo na rad u oblasti turizma”, rekao je Šulić.

On je naveo da i brza reakcija Pozderove pokazuje da svi koji se bave turizmom ne žele nikakve negativne konotacije bilo da je riječ o kretanju turista između Republike Srpske i Federacije BiH ili inostranih turista koji dolaze u Srpsku i FBiH.

Šulić je naveo da je prošle godine postojalo dobro partnerstvo u oblasti turizma između Republike Srpske i FBiH.

“Turistička organizacija Republike Srpske nastupiće na sarajevskom sajmu turizma. Niz kantonalnih turističkih organizacija nastupiće ovdje, na sajmu u Banjaluci. To je još jedan pokazatelj kako radnici u turizmu mogu da doprinesu boljem poslovnom i svakom drugom ambijentu”, naglasio je Šulić.

Na društvenim mrežama objavljena je prepiska u kojoj iznajmljivač smještaja obavještava potencijalnog gosta da ne iznajmljuje smještaj Srbima.

“Žao mi je. Ne gostimo Srbe/Srpkinje. Takva su pravila kod nas”, navedeno je, između ostalog, u prepisci.

Ostavite komentar