Šulić: Razmišljati o nezavisnosti Srpske i zbog huškačke politike Heleza

0
117

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić smatra da je napad na zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića očekivan rezultat aktivnosti i huškačke politike Zukana Heleza, na koju odavno upozoravaju iz Republike Srpske, te predstavlja jedan od dokaza da treba razmišljati u pravcu samostalnosti.

– Bilo je samo pitanje vremena kada će njegova otvorena mržnja prema Republici Srpskoj i svemu što dolazi iz Srpske probuditi slične duhove kod njegovih sunarodnika istomišljenika – rekao je Šulić Srni.

Šulić, koji je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske, kaže da ni ovaj napad, niti sudski postupci koje je Helez najavio, nisu uplašili Goganovića niti ijednog predstavnika Srpske koji su juče bili u Sarajevu uz predsjednika Republike Milorada Dodika.

– Samo su nam dali dodatnu motivaciju da istrajemo u odbrani svojih stavova i da i dalje radimo na jačanju i razvoju Republike Srpske, jer je očigledno da ih najviše pogađaju naše jedinstvo i snaga – istakao je Šulić.

On je rekao da će predstavnici Republike Srpske sačuvati dostojanstvo i uvijek i svuda pozivati na mir, za razliku od Heleza i njemu sličnih, kao i njihovih simpatizera koji su izvršili ovaj napad.

Šulić je podsjetio da je Goganović nakon jučerašnjeg napada pozvao sve pripadnike Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda da odustanu od najavljenih protesta protiv ministra odbrane Zukana Heleza i da ostanu dostojanstveni, profesionalni i izvršavaju svoje redovne zadatke.

– Nismo isti kao oni i nikada to nećemo biti, jer je naš cilj da imamo snažnu i razvijenu Srpsku, a ne da poput njih mržnjom trujemo i kočimo razvoj cijele zemlje. A sve ovo što radi Zukan Helez, koji je dio SDP-a koji je militantno krilo SDA, samo predstavlja još jedan u nizu dokaza da Republika Srpska treba razmišljati u pravcu samostalnosti – zaključio je Šulić.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović napadnut je juče u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrdio je za Srnu šef Kabineta zamjenika ministra odbrane Aleksandar Nikolić.

Nikolić je rekao da je ministar odbrane Zukan Helez, nakon najave podizanja krivične prijave protiv zamjenika ministra odbrane zbog prisustvovanja obilježavanju Dana Republike, indirektno pozvao bošnjački narod na linč Goganovića.

On je naveo da je Goganović sklonjen u službeno vozilo i na taj način zaštićen od linča, dodajući da su napadači sve vrijeme uzvikivali: “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”.

Ostavite komentar