SUSRET SA MILOVIM PROTIVNIKOM: Dritan Abazović i Ratko Knežević u Dubrovniku

0
140

Dritan Abazović, premijer Crne Gore i njegov ministar unutarnjih poslova Filip Adžić u utorak navečer su stigli u privatni posjet Dubrovniku gdje ih je, kako neslužbeno saznaje Dubrovački vjesnik, ugostio investicijski bankar i međunarodni konzultant crnogorskog podrijetla, Ratko Knežević.

Nakon šetnje Stradunom, Abazović, Adžić i Knežević otišli su na večeru u poznati dubrovački restoran Proto.

S obzirom na to da je Ratko Knežević žestoki kritičar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, njihovo druženje u Dubrovniku očito ima veze s najnovijom krizom vlasti u toj susjednoj zemlji, s obzirom da je Abazovićeva vlada još u srpnju ostala bez parlamentarne većine, piše Dubrovački vjesnik.

Podsjetimo, nakon što su prošli tjedan bez prethodne najave, premijer Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije potpisali u Podgorici dokument o suradnji pod nazivom ‘Temeljni ugovor‘, oporba na čelu s DPS-om Mila Đukanovića pokrenula je inicijativu za glasanje nepovjerenja vladi, pa su na pomolu novi izbori, ili novo preslagivanje vlade i koalicijskih partnera u Crnoj Gori.

Naime, taj ugovor regulira odnose sa SPC-om u Crnoj Gori, uključujući i njezina vlasnička prava nad nekretninama, a njegovo potpisivanje ponovo je potaknulo spekulacije kako je Abazovića na čelo crnogorske vlade zapravo postavila i Srpska pravoslavna crkva, koja nikad nije prihvatila nezavisnost Crne Gore i autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve.

Parlamentarna sjednica o izglasavanju nepovjerenja zakazana je za 19. kolovoza, a za njezino rušenje oporbi je potrebna nad polovična većina od 81 zastupnika. Inače, premijer Dritan Abazović rođen je 1985. u Ulcinju u albanskoj obitelji, diplomirao je i doktorirao politologiju u Sarajevu.

(jutarnji.hr)

Ostavite komentar