Tegeltija: Pobjednički mentalitet svih u klubu vodi ka uspjehu

0
107

Nakon četrnaest premijerligaških rundi naši fudbaleri vode prvenstvenu trku, a bez poraza su već trinaest utakmica. Diče se naši “crveno-plavi” najboljim napadom i odbranom lige, pa u Platonovoj ulici razloga za zadovoljstvo ima napretek. Milan Tegeltija, predsjednik Fudbalskog kluba Borac kaže da dosadašnji dio sezone protiče po planu, te da još uvijek ima prostora za napredak.

– Veoma sam zadovoljan zbog ostvarenih rezultata u dosadašnjem dijelu sezone. Prvi smo na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane. Imamo najbolji napad i odbranu lige, te najbolju gol razliku (29:10), a čak četrnaest naših igrača se upisalo u listu strijelaca što dovoljno govori o širini i kvalitetu igračkog kadra koji imamo u svojim redovima. Ipak, moram da naglasim da ova ekipa nije još ni blizu svog maksimuma. Momci su na okupu tek nekoliko mjeseci, a uvjeren sam da će, kako sezona bude odmicala, igrati sve bolje i bolje – rekao je Tegeltija u intervjuu za klupski sajt.

On je mišljenja da najviše prostora za napredak ima u napadačkoj fazi igre.

– Stvaramo pregršt šansi, ali uvjeren sam da će realizacija biti još bolja. Ipak, mi već sada imamo najubojitiji napad Premijer lige, te smo postigli najviše, a primili najmanje golova. Sve linije tima su nam odlične. Ono što me posebno raduje je pobjednički mentalitet unutar ekipe. U svakoj utakmici idemo na pobjedu bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima – kaže Tegeltija.

U minulom periodu fudbaleri Borca su bili na najtežim ispitima u dosadašnjem dijelu sezone. Za dvadesetak dana odigrali su čak pet derbi utakmica sa direktnim konkurentima za trofej, a iz svih pet su izašli neporaženi, te su sačuvali lidersku poziciju na tabeli uoči nove prvenstvene pauze.

– Јa sam na početku sezone otvoreno rekao da je naš cilj da Borac dominira ligom i da bude konkurentan na evropskoj sceni. To znači da želimo prvo mjesto, a dosadašnji rezultati pokazuju da to nije bila neka neosnovana ambicija nego smo jasno znali šta želimo, a shodno ciljevima smo napravili ekipu. Idemo u dobrom pravcu. Osvajanje trofeja je nešto što očekujemo i čemu težimo, a kako prvenstvo odmiče sve smo bilži tom cilju. Naravno, pred nama je još posla i čeka nas težak put, ali mi u svaku utakmicu ulazimo kao da igramo finale Lige šampiona i nije nam bitno ko nam je protivnik – rekao je Tegeltija.

Minulo ljeto bilo je veoma “prometno” u Platonovoj ulici. Igrački kadar je rekonstruisan i promijenjena je kompletna “krvna slika” ekipe koja je dobila pobjednički DNK. Za sve što je ostvareno na terenu trebalo je vremena. Ekipa je rasla iz treninga u trening, a potom i svakom novom utakmicom.

– Ekipa je “kliknula” nakon određenog vremena adapatacije koje je uvijek potrebno kada vam u klub stigne toliki broj novih igrača. Svi igrači su sada posvećeni istom cilju, a ekipu krasi veliko zajedništvo na i van terena. Ponavljam, mene posebno raduje što imaju pobjednički karakter, a to je potvrda onih naših riječi tokom prelaznog roka kada smo govorili da tražimo igrače koji imaju borbeni karakter i koji će dres FK Borac nositi sa ponosom i željom da ostave srce na terenu. Ipak, ponavljam, i dalje ima prostora za napredak. Ekipa je relativno kratko na okupu, a skup je fudbalera sa velikim individualnim kvalitetom, profesionalaca i ljudi sa karakterom koji su gladni uspjeha. Sve to je neophodno za uspjeh u timskom sportu. Oni se drže kao ekipa u svakom trenutku, a svaki pojedinac se podredio timskom uspjehu. To je sjajna stvar – naglašava predsjednik FK Borac.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrali smo nekoliko spektakularnih utakmica, a za Tegletiju svaka je bila podjednako važna.

Ipak, ističe da se posebno pamte onaj evropski dvomeč sa bečkom Austrijom, te svaki od prvenstvenih derbija koji zbog svoje važnosti nosi poseban značaj.

Na pomen premijerligaške konkurencije ističe da je i tekuća sezona pokazala da je ovdašnje prvenstvo itekako zanimljivo.

– Premijer liga je veoma teško, interesantno i zahtjevno takmičenje. Svako svakog može da pobijedi i nema lakih utakmica. Favoritima “na papiru” može da se desi loš dan, da ih napusti sportska sreća, da uđu nešto opuštenije na teren i to im se lako odbije o glavu. Imali smo već nekoliko takvih situacija ove sezone. Svaka utakmica mora da se igra na maksimumu i ne smije da se desi da ekipa uđe sa “pola gasa” na teren. Smatram da su nam Zrinjski i Sarajevo glavni konkurenti za trofeje, ali ne smijemo da podcijenimo kvalitet Veleža, Širokog Brijega, dobojske Sloge i Posušja. To su ekipe koje ne samo da vas mogu pobijediti nego vas mogu u potpunosti nadigrati na terenu ako im date priliku i ako nemate pravi pristup – rekao je Tegeltija.

Dok fudbaleri Borca na terenu biju svoje premijerligaške bitke i sigurnim korakom idu ka ostvarenju svih klupskih ciljeva, radno je i van terena.

Od izborne skupštine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo koje predvodi Milan Tegeltija prošlo je više od sedam mjeseci.

Predsjednik Borca kaže da je zadovoljan onim što se sprovelo u djelo za minulog perioda.

– Dobri rezultati na terenu uslovljeni su dobrim radom van terena i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan kako to sada izgleda. Kompletna radna zajednica daje svoj puni doprinos da Borac ide sigurnim korakom naprijed. Klupske dugove prema dobavljačima sveli smo na tekuću potrošnju, klupske prostorije se sređuju kao i prostor unutar i oko stadiona. Obezbijedili smo nove marketinške ugovore, a uz podršku Fudbalskog saveza Srpske zamijenili smo travnatu podlogu na pomoćnom terenu. Ponosni smo i na saradnju sa FK BSK. Naši mladi fudbaleri se “kale” u ovom klubu i stiču neophodno iskustvo za dalje izazove u seniorskom fudbalu. Klupska promocija na društvenim mrežama podignuta je na još viši nivo, a tu je i redizajnirani veb sajt. Sve su to segmenti na kojima radimo i koji su neophodni da bi klub nastavio da jača i da bude još bolji – ističe Tegeltija.

Kako navodi, cilj im je da se uspostavi sistem nalik onome u vrhunskim evropskim klubovima i na dobrom su putu.

– Pohvaljujem sve svoje saradnike u klubu, te kompletnu radnu zajednicu koja, poput igračkog kadra, odiše velikim profesionalizmom i daje pun doprinos svim uspjesima FK Borac. Naravno, za sve ono što radimo i što smo do sada ostvarili veliku zahvalnost dugujemo Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, Vladi Republike Srpske i nadležnim institucijama. Njihova podrška za Borac je od nemjerljivog značaja – podsjeća Tegeltija.

On se osvrnuo i na dio planova u narednom periodu koji za cilj imaju dodatnu promociju FK Borac u Banjaluci.

– Spremamo još novina, a otkriću da će uskoro početi sa radom i prvi klupski šop u Banjaluci u samom centru grada. Plan je da otvorimo i jedan na samom stadionu. Imali smo malih problema sa lokacijom u centru Banjaluke, ali to je maltene privedeno kraju i svi Borčevci uskoro će moći da nabave klupske rekvizite u zvaničnom šopu FK Borac. Planiramo da uvedemo i online prodaju rekvizita, ali i ulaznica za utakmice, te da pokrenemo podkast koji će se baviti brojnim temama vezanim za FK Borac. Naša marketing služba ne miruje i sijaset je ideja koje ćemo, uvjeren sam, sprovesti u djelo – uvjeren je Tegeltija.

Ostavite komentar