Terenac parkiran na ulaz u Banski dvor tokom revije za lica sa invaliditetom

0
107

Modna revija “Baš po mjeri” održana je večeras u Banskom dvoru u Banjaluci, povodom 3. decembra, Dana lica s invaliditetom.

Na reviji su učestvovali predstavnici gotovo svih saveza i udruženja osoba sa invaliditetom iz Republike Srpske i BiH, a tema je improvizacija, odnosno prilagođavanje.

Reviji je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a ispred Banskog dvora se dovezao svojim skupocjenim automobilom. Kad kažemo da se dovezao ispred ove kulturne ustanove, onda mislimo bukvalno ispred. Svoj luksuzni terenac je parkirao skoro na sami ulaz u Banski dvor.

Iako gradonačelnik ima svoj parking ispred Gradske uprave, koja se nalazi preko puta Banskog dvora, odnosno, na nekih 100-150 metara odatle, Stanivukoviću je, kako se čini, bilo teško tih stotinjak metara prepješačiti.

Da stvar bude gora, automobilom se parkirao na glatki dio inače pješačke zone, pa je licima sa invaliditetom, koja su u kolicima, bilo teško voziti kaldrmom.

Gradonačelnik bi, prema pravilu, trebao biti gradonačelnik svih građana, a osnovno pravo građana je nesmetano kretanje. U ovom slučaju, zasmetala je bahatost. I skupocjeni terenac.

Ostavite komentar