Tramp o velikoj pobjedi i malom razočarenju, Bajden o izostanku “crvenog talasa”

0
176

Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da su ovogodišnji izbori za Kongres donekle bili razočaravajući, ali da su republikanci ostvarili veliku pobjedu.

– Iako su na neki način ovi izbori donekle bili razočaravajući, moj lični stav je da je ovo veoma velika pobjeda – 2016 pobjeda i 16 poraza generalno – Ko je ikada bio bolji od toga? – napisao je Tramp na mreži “Društvena istina”.

Prema projekcijama, republikanci će osvojiti većinu u Predstavničkom domu, ali je ishod izbora za Senat i dalje neizvjestan dok se čekaju rezultati iz još tri države, prenio je “Sputnjik”.

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je večeras da su glasači na izborima za Kongres jasno poručili da žele da sačuvaju američku demokratiju.

Bajden je rekao da još nisu poznati svi rezultati, ali da se nije dogodio “gigantski crveni talas”, što je boja Republikanske stranke.

On je dodao da je demokratija bila na testu u SAD u prethodnim godinama, ali da je američki narod progovorio i da su izbori bili “dobar dan za demokratiju”.

Bajden je ocijenio da su se glasači jasno izjasnili o svojim brigama, uključujući inflaciju.

Bajden je istakao da je spreman za saradnju sa Republikanskom strankom poslije izbora za Kongres.

Naveo je da će nakon samita Grupe 20 pozvati lidere Demokratske i Republikanske stranke na razgovor o zajedničkom radu.

On je naglasio da će i dalje sarađivati sa dvije glavne stranke u SAD bez obzira na konačne rezultate.

U prvom javnom obraćanju poslije izbora Bajden je rekao da je potrebno razmotriti smanjenje poreza za radnički sloj društva.

(Srna)

Ostavite komentar