TRAMP: SAD umiru iznutra, niko ne radi ništa da to zaustavi

0
54

Bivši američki predsjednik Donald Tramp upozorio je da se SAD “truju” najezdom imigranata koji dolaze u zemlju, pa je pozvao na nastavak pravljenja zida duž granice, čije je građenje zaustavio predsjednik Džozef Bajden kada je u januaru stupio na dužnost.

– Naša država se truje tako što milioni ljudi ilegalno prelaze našu granicu, a u mnogim slučajevima nisu ni ispitani, ni zaustavljeni. Mnogi su kriminalci iz ispražnjenih zatvora drugih zemalja, većina njih su opasni – naveo je Tramp u saopštenju.

On je dodao da Sjedinjene Države “umiru iznutra” i da niko ništa ne radi da zaustavi to.

– Prva stvar koju bi trebalo uraditi, a treba je uraditi brzo, jeste da se završi izgradnja zida. Dogovor se mora postići sa Meksikom, koji služi kao barijera dugačka 3.500 kilometara, a ne kao lansirna platforma odakle ilegalci dolaze – smatra Tramp.

Uz okončanje izgradnje zida, Bajden je prekinuo Trampovu imigracionu politiku, nakon čega je došlo do povećanja u broju imigranata koji su došli u SAD iz Meksika i iz Centralne i Južne Amerike.

Američka carina i pogranička služba privela je rekordnih 1,7 miliona migranata bez dokumenata u prethodnih 12 mjeseci, naveli su zvaničnici.

Tramp je izrazio zabrinutost zbog avganistanskih saveznika koji se transportuju u SAD, nakon što se Bajdenova administracija 31. avgusta povukla iz Avganistana.

– Koliko glupa je postala naša država… Tužno je gledati ovo, prije 10 mjeseci nismo imali nijedan od ovih problema, niti probleme sa ekonomijom, inflacijom, cijenama goriva koje su otišle u nebesa i još mnogo toga – naveo je Tramp.

(Agencije)

Ostavite komentar