TRI GENERALA UPOZORAVAJU: U američkoj armiji veliki broj potencijalnih pobunjenika

0
15

Tri penzionisana generala američke vojske tvrde da postoji opasnost izbijanja građanskog rata u SAD ako Pentagon na vreme ne iskoreni „potencijalne pobunjenike”. Po njihovom mišljenju postoje velike šanse za „još jednu pobunu”, ukoliko republikanci ponovo zauzmu Belu kuću.

U oštroj kolumni objavljenoj u „Vašington postu” u petak, penzionisani oficiri, general major Paul D. Iton, general major Antonio M. Taguba, i brigadni general Stiven M. Anderson pozvali su Pentagon da identifikuje slabe tačke i spreči pokušaj pobune ili puča posle izbora 2024. godine.

Ovi generali smatraju da su američki vojni redovi prepuni potencijalnih pobunjenika, zato traže od Pentagona da ih „identifikuje, izoluje i ukloni” pre nego što bude prekasno za čistke, ukazujući istovremeno na „uznemirujući broj veterana i aktivnih vojnih pripadnika” koji su bili umešani u događaje od 6. januara na Kapitolu.

Ocenjujući da je „potencijal za vojni puč veoma stvaran“, generali su napisali da su „sve više zabrinuti zbog posledica izbora 2024. godine i pretnje „ smrtonosnog haosa unutar vojske“.

Kao primer takve „pobune“, generali su naveli sukob Nacionalne garde Oklahome sa Pentagonom oko mandata vakcinacije protiv Kovida 19, nazivajući to „možda zabrinjavajućim” znakom nadolazećeg vojnog sloma od strane pripadnika vojske, , prenosi RT.

Brigadni general Tomas Mančino otvoreno je prkosio vojnoj naredbi za vakcinaciju, obećavajući da pripadnici Nacionalne garde Oklahome neće biti kažnjeni ako odbiju da se vakcinišu, uprkos pretnji Pentagona da će povući finansiranje tih trupa.

(politika.rs)

Ostavite komentar