Trivićeva – groteskna politička marioneta

0
83

Kao što je Jelena Trivić i opozicija u Republici Srpskoj provjerena, prve i posljednja adresa i sigurna luka stranim ambasadama u traženju unutrašnjih poslušnika, tako je i BN TV dalje lančano siguran medijski kanal za predstavljanje politika koje za posljedicu mogu da imaju samo jedno – brisanje Republike Srpske i svih tragova njenog postojanja.

Sve i da je nekoga iznenadila poniznost i poslušnost koju je Trivićeva u dan ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pokazala stranom faktoru, sastavši se sa predsjednicima PiK-a, niko zasigurno nije iznenađen medijskim prostorom koji im je za promociju antisrpskih ideja velikodušno ustupio BN.

Provjerena matrica, isti tim, ali ovoga puta s obzirom na neuspjeh i debakl koji su doživili prošli put, ovoga puta idu korak dalje i spremni su za takav poduhvat izdvojiti više sredstava.

Politički motivisan sudski proces koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika samo je dio plana slabljenja institucija Republike Srpske, dok se drugi ogleda u njenom ekonomskom slabljenju iznutra kroz podržavanje bezidejnih politika opozicije.

Takva saradnja proistekla je iz spoznaje stranaca da u liderima opozicije, političarima bez moralnih vrijednosti, imaju partnere za ostvarivanje svojih dugogodišnjih ciljeva. Na putu njihovog ostvarivanje prepreka im je Milorad Dodik, te se zbog toga našao na meti pravosudnih organa koji o pravdi i pravu, ako zaključujemo na osnovu dosadašnjih presuda, znaju samo da je kriv onaj ko je Srbin.

Ipak, ima i onih Srba koja nisu krivi, a simbol profila takvih jeste svakako Jelena Trivić. Kada nema legitimitet, ona pobjedu i podršku naroda izmisli. To je sve što treba da se zna o kvalitetima koje, kao političar i lider jedne stranke, Trivićeva posjeduje. Posebnu dozu komedije, u paralelnom univerzumu to bi se nazvalo licemerje, njenom sinoćnjem gostovanju daje to što je, uprkos cijeloj predstavi o proglašenju pobjede, ona politiku legitimno izabranog predsjednika nazvala beskrupuloznom.

„Previše se osilio i mislim da će mu to sve izaći na nos. To je šamar u lice narodu i to pokazuje ko je on. On je čovjek bez skrupula i bez ikakvog osjećaja za stvarnost“, kaže Jelena Trivić.

Jasno je da je medijski nastup samo prilika da pokuša da opravda i zakamuflira izdaju, ali važno je naglasiti i zbog čega je baš na dan kada se odlučuje o sudbini Republike Srpske Trivićeva pohrlila na sastanak sa njenim neprijateljima.

Kada je prihvatila velikodušnu donaciju za kampanju prošle godine, Trivićeva se obavezala da će igrati po pravilima stranih ambasada, a s obzirom da su pokušaji da se nametne kao predsjednica Republike Srpske bili uzaludni, sada je došlo vrijeme da izvrši svoj dio ugovorene obaveze. Na sastanku sa predsjednicima PiK-a Trivićeva je dobila precizna uputstva koji narativ treba da zagovara po pitanju Suda BiH, pogotovo kada je riječ o suđenju predsjedniku Republike Srpske.

Kao i do sada, Trivićeva je dobar đak, odmah se bacila na primjenu usvojenog, pa se tako sinoć tokom gostovanja na BN jasno može uočiti njen stav, odnosno odsustvo spremnosti da podrži predsjednika Republike Srpske, a samim tim i njen narod i institucije. Tako otprilike izgleda kada se u jednoj osobi spoji mržnja, koristoljublje i sujeta.

Ostavite komentar