Tužilaštvo neće više da se oglašava o predmetu u vezi sa Šmitom

0
113

Tužilaštvo BiH saopštilo je da se neće više oglašavati u vezi sa predmetom koji se odnosi na Kristijana Šmita, a za koji su ranije objavili da je dodijeljen u rad tužiocu.

“Nećemo se više oglašavati o navedenom”, navodi se u odgovoru na upit Srne da li ova pravosudna institucija vodi istragu protiv Šmita, ispituje istinitost informacija i šta će preduzeti.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešiću rekao je ranije Srni da čeka odgovor Tužilaštva, koje je na osnovu informacija koje su mu dostavljane o Šmitu dužno da sve ispita, utvrdi istinitost i u skladu sa tim podnese optužnicu.

Srna nezvanično saznaje da je grupa pravnika iz Republike Srpske spremna da sastavi krivičnu prijavu protiv Šmita.

Iz Tužilaštva BiH ranije su naveli da su “prije više od mjesec dana primili akt Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, koji je putem CMS sistema dodijeljen u rad tužiocu”.

Sipa je dostavila Tužilaštvu BiH objedinjene provjere ove agencije, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Službe za poslove sa strancima i Granične policije BiH koje su prikupili na osnovu zahtjeva ministra bezbjednosti Nenada Nešića.

Nešić je 16. oktobra predao Tužilaštvu BiH dokumentaciju koje su mu dostavile bezbjednosne agencije u sastavu Ministarstva u vezi sa lažnim predstavljanjem Šmita i nezakonitim unošenjem oružja u BiH.

Ostavite komentar