Umičević i dalje pokazuje koliki je čovjek i humanista: Paraolimpijca Harisa Eminovića podržao sa 1.000 evra pomoći

0
193

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće „Bema“ Banjaluka, priznati sportski radnik i poznati humanista, nastavio je sa ličnom podrškom sportistima, te je članu Stonoteniskog kluba invalida „Vrbas“ Harisu Eminoviću, koji ide na Paraolimpijske igre u Tokiju, uručio obećanu novčanu pomoć.

Ovoga puta, Umičević se odrekao svoje novčane nagrade od 1.000 maraka koju je dobio za životno djelo za 2020. godinu, a koja mu je ranije dodjeljena u sklopu Izbora najboljih sportista Grada Banjaluka, te se odrekao i svoje odborničke naknade u iznosu od 1.000 maraka koju dobija kao odbornik u Skupštini grada Banjaluka i sve to dao mladom Eminoviću.

Time je Marinko Umičević još jednom, a po ko zna koji put do sada, pokazao koliki je humanista, a povrh svega koliki je čovjek.

“Obećanje je ispunjeno, dao sam Hariju Harisu Eminoviću, članu Stonoteniskog kluba invalida „Vrbas“ 1 evra za dzeparac na paraolimpijskim igrama koje će se od 24. avgusta do 5. septembra tekuće godine održati u Tokiju i na kojim učestvuje oko 4.400 sportista. Poklonio sam mu 1.000 KM koje sam dobio kao nagradu za životno djelo i 1.000 KM od odborničkog dodatka Skupštine grada Banjaluka”, rekao je Umičević i dodao da mu je čast i zadovoljstvo da tako jedno dobro dijete sportista, kakav je Haris Eminović, učestvuje na paraolimpijskim igrama.

“Ovaj mladić zaslužuje svaku pažnju i podršku. Pozivam druge ljude sa posebnim potrebama da se uključe, da se bave sportom, izađu iz svojih kuća, jer će samo tako pronaći sebe, a i pomoći samom sebi, svojim roditeljima i društvu u cjelini”, dodao je Umičević. On je novac uručio Harisovom ocu, Samidu Eminoviću, koji je zajedno sa Umičevićem radio u “Bemi”.

U ime Harisa Eminovića, Marinku se na ovoj donaciji zahvalio njegov otac jer se on nalazi na pripremama u Novom Sadu.

“Zahvaljujem se gospodinu Umičeviću, velikom čovjeku, uglednom privredniku i poznatom humanitarcu koji je prepoznao trud i zalaganje mog sina i po ko zna koji put pokazao humanost na djelu. Prenosim mu Harijeve pozdrave, koji poručuje da mu je žao što danas nije ovdje, da će se truditi da zablista u Tokijui i da će mu ova pomoć dobro doći”, rekao je Eminović.

Inače, Marinko Umičević se do sada nebrojeno puta sam javio da pomogne ljudima u teškim situacijama, ali i da pomogne, prije svega mladim sportistima, da im da kakav takav vjetar u leđa i podršku kako bi postigli značajan rezultat.

Takav humani rad Marinka Umičevića je odavno prepoznat i zato Umičević s pravom nosi epitet velikog čovjeka i humaniste.

Ostavite komentar