Umičević: Raduje me uređenje “Sokolskog doma”

0
42

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” iz Banjaluke, rekao je da je, kao i mnogi sportisti i sportski radnici, izuzetno prijatno iznenađen i obradovan najavom Grada Banjaluka da će početi uređenje dvorišta Sokolskog doma u centru grada.

Ovaj uspješni privrednik, poznati humanista i, ukratko rečeno, dijete Banjaluke, naveo je da će dvorište i sami Sokolski dom postati novo mjesto za sport i rekreaciju sa stadionom sportskih igara, koji je simbol Banjaluke i koji je nepotrebno srušen.

“Najavljeno je da će biti izrađeni tereni za rukomet, mali fudbal, teren za basket, zona za stoni tenis , trim staza oko terena, teretana na otvorenom, kao i tribina. Apelujem da se vodi računa i o zgradama u okolini, da se naprave izolacione table, te da se uvede kućni red, da su sportske aktivnosti dozvoljene naveče do 22 časa”, rekao je Umičević, koji decenijama unazad pomaže sport i učestvuje u radu sportskih klubova, ali iz svojih sredstava finansira veliki broj sportista..

On je rekao da ovaj projekat uređenja Sokolskog doma ima njegovu podršku, te dodao da je velika stvar za grad da sportisti mogu da treniraju na otvorenom, a pogotovo je to zaslužio rukomet, kao i Bokserski klub Slavija, koji su svoje uspjehe i započeli sa stadiona sportskih igara koji je tu nekada postojao.

“Sokolski dom je objekat koji je 2013. godine proglašen za nacionalni spomenik. Sokolski dom je bio kultno mjesto Banjalučana i srećan sam što je osam godina od moje inicijative konačno došlo do realizacije ovog značajnog projekta”, dodao je Umičević i po ko zna koji put pokazao i dokazao da je uvijek uz sport i sportiste.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar