Umro Ratomir Raša Babić, legenda srpskog fudbala

0
109

Ratomir Raša Babić, dugogodišnji fudbalski radnik i jedan od rukovodilaca Partizana, preminuo je u 82. godini, objavio je danas Fudbalski savez Srbije.

Babić je obavljao vrlo odgovorne funkcije u fudbalskim strukturama i njegov odlazak je veliki gubitak ne samo za njegov Partizan, već i za cijeli srpski fudbal.

“Tužna vest za srpski fudbal, preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, bivši predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Čovek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja. Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Saveta omladinske škole 1978. godine”, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije i dodaje se:

“Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsednik Partizana. Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS. Dolaskom na mesto predsednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan.

Posle dolaska Slaviše Kokeze na mesto predsednika FSB, postao je počasni predsednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja.”

Mjesto i vrijeme sahrane Ratomira Babiće biće naknadno objavljeni.

Ostavite komentar