VESNA PEŠIĆ: Vučićev cilj da “prevesla” srpsku javnost na stranu Zapada

0
54

Oni su svi u dosluhu, smatra sociolog Vesna Pešić, ističući da je patrijarh Porfirije hvalio Evropu tokom obeležavanja Vidovdana iz više razloga.

– Prema istraživanjima javnog mnjenja, želja za članstvom u EU je značajno opala, a sve investicije i donacije idu odande. Potom, možda će Aleksandar Vučić morati da uvede sankcije Rusiji i zato verovatno hoće da se menja javno mnjenje. Situacija sa Ukrajinom je jako teška, Rusi traže da se Ukrajinci predaju, a na samitu G7 koji je tek završen, jednoglasno je poslata poruka da to neće dozvoliti. Dakle, ne zna se šta će biti. Vučić je u javnom mnjenju veličao Vladimira Putina, gadio Zapad, i sad hoće da promeni tu situaciju – kaže sagovornica Danasa.

Vesna Pešić ukazuje da je Srbija prezadužena, da je inflacija velika, kao i da je Vučić „bacao“ pare svuda nepotrebno, pa sad, kako kaže, mora da uzme nove kredite i to verovatno i za budžet.

Moramo i struju da uvozimo i ugalj, ističe Pešić, te dodaje da se EPS tek popravlja od lošeg rukovođenja.

– Dakle, situacija je teška i Vučić hoće da javno mnjenje prevesla na drugu stranu, što nije nimalo lako – zaključuje Vesna Pešić.

(Danas)

Ostavite komentar