Vidić sa Marfijem potpisuje ugovor o partnerstvu, a SDS-u zbog američkih sankcija blokiran račun

0
38

Dok Republika Srpska vodi važnu bitku za očuvanje i odupire se sve učestalijim napadima sa ciljem njenog potpunog brisanja sa karte, opozicija u Srpskoj standardno ne radi ništa po tom pitanju. Teme od nacionalnog značaja na njihov dnevni red nikada ne budu uvrštene.

Umjesto toga, tradicionalno nastavljaju sa svojim redovnim aktivnostima dokazivanja izdaje, te uvršćuju svoje veze i saradnju sa dokazanim srpskim neprijateljima.

Tvrdnju da je uvrštavanje Srpske demokratske stranke na listu sankcionisanih od SAD samo farsa pokazuju i postupci određenih njenih visokih zvaničnika. Naime, načelnik opštine Brod Zoran Vidić, pored nekolicine ostalih, sastao se sa američkim ambasadorom u BiH Majklom Marfijem kako bi, ni manje ni više, potpisao ugovor o partnerstvu.

Važno je napomenuti da ovo specifično produbljivanje saradnje dolazi u momentima kada se SDS, zbog američkih sankcija i blokade računa nalazi u problemu, jer je takav postupak Amerikanaca ugrozio isplatu plata zaposlenim u ovoj stranci. Sve to ne dotiče Vidića, jer je želja za podaništvom zarad ličnog interesa jača od bilo kojeg osjećaja pripadnosti zajednici, identifikacije i empatije. Vidić je ovim postupkom pokazao da osim što ne mari za interese Republike Srpske, ne pridaje mnogo pažnje ni svojim saplemenicama iz SDS-a.

Ranije je SDS poručio da neće podržati izglasavanje Izbornog zakona Republike Srpske, a sada je Vidićev gest dokazao da je takav stav iznuđen od predstavnika stranih ambasada koje u proteklom periodu sprovode sistemske napade na institucije i visoke zvaničnike Republike Srpske.

U objavi na društvenoj mreži Iks navedeno je da će Marfi u naredna tri dana posjetiti dodatne opštine kako bi potpisao sporazume s još više zajednica te da je ovo, kako kaže, važan projekt koji će pomoći lokalnim vlastima da bolje služe građanima. Među njima će se zasigurno naći još izdajnika.

 

Ostavite komentar