Višković: CIK postao još jači instrument u rukama zapadnih ambasada

0
56

Obistinile su se naše tvrdnje da Centralna izborna komisija BiH postaje još jači instrument u rukama zapadnih ambasada i zapadnih zemalja, poručio je premijer Srpske Radovan Višković, nakon održanog žrijebanja u CIK-u, gdje je mandat dobio PDP kandidat Nenad Vuković.

– Da se dvije godine od završetka Opštih izbora na prostoru BiH mijenja narodna volja i da se time na sve moguće načine pokušavaju u vlast instalirati poslušnici, koji bi u narednom periodu trebali da implementiraju one prljave i nečasne radnje koje zapadne ambasade provode u BiH u obračunu sa Republikom Srpskom – poručio je Višković.

Višković je podsjetio da je jedino mjesto gdje se odlučuje o delegatima u Domu narodu Parlamentarne skupštine BiH je Narodna skupština Republike Srpske.

– Očito da moćnici smatraju da preko svojih poslušnika u Centralnoj izbornoj komisiji mogu da krše i Ustav i zakone ove zemlje. Što se tiče samog žrijebanja, rezultat smo znali i prije današnjeg dana i u narednom periodu ostaje nam samo da se još čvršće i žešće borimo da odbranimo Republiku Srpsku, ali sada, ne samo od pojedinih stranih ambasada, nego i domaćih poslušnika. Poručujemo građanima Republike Srpske da ćemo učiniti sve da sačuvamo, prije svega, institucije Republike Srpske, sve nadležnosti Republike Srpske, kao i samu Republiku Srpsku – naglasio je Višković.

Ostavite komentar