Vladajući lijevi blok u Zagrebu na ivici razlaza

0
235

SDP-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović potvrdio je u subotu da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja, ona ide dalje. S druge strane, šef SDP-a Peđa Grbin tvrdi da odluka nije donesena.

“Gradska organizacija donijela je odluku kojom raskida postojeći oblik suradnje i prelazi u pregovore oko novog oblika. Kad odluka bude donesena i ispregovarana s koalicijskim partnerima, onda će ona biti i predstavljena”, kazao je Grbin.

Na upit novinara postoji li neki raskol u stranci, jer jedna strana kaže da je suradnja prekinuta a druga kaže da nije, Grbin kaže da će odluka biti predstavljena kad se ispregovara sve s partnerima.

“Mi u SDP-u ne pribjegavamo tome da stvari previše tajimo. Od nas se sve prije ili kasnije sazna, a u pravilu prije. Prema tome, ako stranačko tijelo donese odluku, nema potrebe o njoj šutjeti. Iskreno je izaći pred medije i reći zašto si je donio, a prije toga to javiti partneru”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

“Pred nama predstoji razgovor s partnerom i vidjeti u kojem smjeru će suradnja s partnerom funkcionirati u budućnosti. Dok taj smjer ne definiramo zajedno s partnerom, bilo bi neozbiljno davati bilo kakve izjave”, poručio je.

“Kad razgovor s partnerima rezultira odlukom, o njoj ćemo vas obavijestiti”, dodao je Grbin.

Podsjetimo, predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac nije htio o tome razgovarati s novinarima. Na pitanje ima li koalicije i dalje u Zagrebu samo je kratko odgovorio: “Slušajte konvenciju, sve će biti o koaliciji”.

Iz Možemo neslužbeno poručuju kako nisu očekivali takvu odluku zagrebačkog SDP-a, pa danas neće ništa komentirati već će o tome prvo razgovarati unutar platforme.

(N1)

Ostavite komentar