Vranješ: Sve prisutnija nervoza zapada, otići će Helen Fluker zbunjena iz BiH, isto kao i Šmit

0
70

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ rekao je za Srnu da je više nego primijetno da je nervoza prisutna u redovima kolektivnog Zapada u BiH, pa se čak i ne pravdaju izlizanim argumentima iz domena međunarodnog prava, nego sve otvorenije pokazuju da ne mare ni za pravo ni pravdu.

Vranješ je rekao da im očigledno nije bilo dovoljno da sankcionišu samo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nego su morali da to učine i njegovoj djeci, Igoru i Gorici, da bi napadajući porodicu pokazali koliko su daleko spremni da idu u svojoj bezkrupuloznoj političkoj borbi.

“Ali, rezultat takvih pritisaka nije strah i pokoravanje, nego prkos i otpor. Kao da ništa nisu naučili od svojih prethodnika i sunarodnika koji su takođe silom pokušavali da mijenjaju ljude i simbole na ovim prostorima”, naveo je Vranješ.

On je naglasio da imenovanje Kristijana Šmita van svih procedura i kart blanš da u BiH trenira diktatorske vještine, govori koliko su im kandže provirile kroz bijele rukavice i kao da su u silnoj želji da po svaku cijenu disciplinuju Srbe, unište Republiku Srpsku i smaknu Milorada Dodika, zanemarili da takvim politikama krče put za potpuno suprotan scenarij.

“I dok Šmit udara posljednje eksere u kovčeg državne zajednice uz zapadne aplauze, Srbi manifestuju odlučnost da brane Republiku Srpsku, svoje simbole, imovinu i institucije. Kuju Srbi odbrambene planove, pa nije ni čudo što se šefica političkog odjeljenja Ambasade Velike Britanije u Sarajevu Helen Fluker regionalno uzmuvala, pa istražuje koliku podršku Dodik ima i u Srpskoj i van nje.

Mnogo toga interesuje političku Helen. Od toga kako Milorad Dodik stoji u Matici pa do pitanja da li će ga naša policija braniti svim sredstvima ukoliko mu presude anglo-sudije u Sarajevu. Nijedan odgovor joj se nije dopao. Otići će zbunjena jednog dana iz BiH. Baš kao i Šmit”, zaključio je Vranješ.

Ostavite komentar