Vujičić: Marfi otvoreno prijeti Srpskoj i njenom predsjedniku

0
41

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić ocijenio je da najnovije izjave ambasadora SAD Majkla Marfija predstavljaju otvorenu prijetnju Republici Srpskoj i njenom predsjedniku Miloradu Dodiku i poručio da Srpska nikada neće pristati na to da joj bilo ko prijeti ili kreira političke odnose.

Vujičić je podsjetio da je Marfi više puta do sada pokazao lošu namjeru prema Dodiku i Srpskoj.

– Marfi se ovdje ponaša kao kolonijalni upravnik, a dio vlasti u BiH, odnosno vlast u Federaciji BiH, pristaje na takav odnos američkog ambasadora – rekao je Vujičić Srni.

On je naveo da je američki ambasador svojim izjavama više puta izlazio iz okvira djelovanja diplomata i prekršio Bečku konvenciju.

Marfi je naveo u autorskom tekstu da “SAD neće stajati po strani dok predsjednik Dodik i njegovi politički drugovi pokušavaju pocijepati tkivo BiH, destabilizovati zemlju i region i spriječiti napredak BiH prema EU”. Dodika je optužio da “blokira vladu, prijeti miru i nastoji ucjenjivati ​​ili maltretirati druge političke lidere u zemlji, kao i međunarodnu zajednicu”.

Ostavite komentar