Vulić: Da bi sačuvao bar malo dostojanstva, “milosrdnom” Marfiju najbolje da ide kući

0
36

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da američki ambasador u BiH Majkl Marfi, osvjedočeni srbomrzac, ima bar malo diplomatske kulture trebao bi do kraja mandata da zaćuti, iako bi mu bilo najbolje da sačuva bar malo dostojanstva, spakuje kofere i vrati se kući da ne bruka dalje zemlju iz koje dolaze.

“Marfi aposlutno ne zna šta znači biti ambasador u nekoj zemlji. On je sebi uzeo za pravo da tuži, sudi, određuje kakve će biti sudske odluke i umjesto što se bavi onim što nije njegov posao preporučujem mu da se prihvati Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i da je dobro pročita”, istakla je Vulićeva za Srnu.

Ona je dodala da biti ambasador jedne zemlje ne znači da se može ponašati kao šerif u zemlji domaćina, gaziti izbornu volju birača, određivati ko će biti predsjednik, otimati imovinu, koga treba tužiti, kome presuditi i šta sve ne.

“Marfi ili ‘glavni začin’ u BiH, s obzirom na to da se u sve miješa, sve više mi liči na ono ‘kako mali Perica zamišlja diplomatiju’. Gospodine Marfi, niste Vi, kao i nijedan drugi ambasador, došli u BiH da mijenjate Ustav, zakone, da urušavate ustavni suvrenitet BiH. Sviđalo se Vama ili ne, BiH je državna zajednica sastavljena od dva entiteta Republike Srpske i FBiH, i tri konstitutivna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka”, naglasila je Vulićeva.

Ona je poručila Marfiju da BiH nikada neće biti unitarna, odnosno bošnjačka, bez obzira na sva njegova nastojanja i puste želje.

“Srbi to nikada neće dozvoliti, jer mi imamo svoju Republiku Srpsku, i Marfi, zajedno sa svojom klikom u Ambasadi, može i dalje da prijeti, sankcioniše, diktira sadržaj krivičnih prijava i presuda nazovi tužiocima i sudijama u BiH, ništa mu neće pomoći, pa ni onaj izvještačeni osmijeh kada kaže: ‘Mi brinemo o srpskom narodu u Republici Srpskoj.’ Samo nemojte Vi i slični Vama da brinete o nama, jer znamo kakvi ste ‘milosrdni anđeli’, iskusio je srpski narod veoma dobro tu vašu ‘ljubav’ i u Srpskoj i u Srbiji”, poručila je Vulićeva.

Ostavite komentar