Vulićeva Marfiju: Ako se datumi rođenja mogu mijenjati, uputiću inicijativu da i Vaš rođendan slavimo 9. januara

0
82

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je Majkla Marfija gdje je učio o kulturi ponašanja i diplomatiji pa sebi daje za pravo da kaže da je nečije razmišljanje glupo samo zato što nije njegov slijepi poslušnik.

– Moja razmišljanja nisu glupa, već veoma osnovana i argumentovana, kao i značajne većine stanovnika Republike Srpske. I sam Marfi je to potvrdio svojom izjavom: “Lazar Prodanović ima svoj stav i s njim razgovaram kao i sa svim političarima, ali da mi upravljamo svim tim zaista je glupo misliti”. Gospodine Marfi, neko Vaš razgovor smatra dijalogom, a neko naredbom. Znate Vi odlično s kim, kako i šta govorite, a ima nas do kojih ne možete doći jer srbomrsci nemaju zajedničku temu sa iskrenim patriotama. Za nas nema naredbi, nametanja i uslovljavanja što je način Vašeg, kako Vi kažete, dijaloga – naglasila je Vulićeva.

 

Ona je zamolila Marfija da prestane više zamajavati i lagati srpski narod i pričati kako on cijeni i Srbe i Bošnjake i Hrvate.

 

– Koga on cijeni!? On ne zna ni šta znači cijeniti, poštovati. Priča da cijeni one koje je njegova zemlja bombardovala. Vi samo znate da mrzite srpski narod, što najbolje pokazuju Vaši potezi. Za sve vrijeme svog mandata, nikada se niste poklonili niti jednoj srpskoj žrtvi, za Vas one ne postoje. I Vi pričate da nekoga cijenite!? Vi samo gledate kako ćete Srbe i Hrvate svesti na minimum i otjerati iz BiH da bi ostvarili san svojih prijatelja muslimana o unitarnoj BiH, koji nisu uspjeli ostvariti u ratu uprkos svesrdnoj podršci brojnih zemalja svijeta, među kojima je bila i Vaša – istakla je Vulićeva.

Kada govorite o Danu Republike, rekla je Vulićeva, prvo otiđite na srpsko vojničko spomen-groblje “Mali Zejtinlik” na Sokocu.

– Blizu Vam je omiljenog šeher Sarajeva. Pogledajte bijele krstače, poklonite se sjenima srpskih junaka pa onda možda da budete dostojni da izgovorite tu snažnu riječ – Dan Republike Srpske, a onda nam pojasnite čime, kako i koga vrijeđa dan rođenja Republike Srpske. Ali samo konkretno – čime!? – rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da odlazećeg ambasadora Marfija boli što njegovi učenici, klimoglavci i slijepi poslušnici u FBiH nemaju šta da slave, osim smrti i ubijanja Srba.

– Najveći praznik im je 1. mart kada su 1992. godine, prije početka rata, ubili srpskog svata na Baščaršiji!? Morbidno za slavlje i praznovanje. I to je Vama, odlazeći Marfi, dobro, to čestitate, a pokušavate da sankcionišete, kažnjavate, sudite srpskim vizionarima. Stidite se te diplomatske pozicije koju ste dobili, samo se pitam za šta – za mržnju prema svemu srpskom – izjavila je Vulićeva Srni.

I samo da Marfi i svi ostali srbomrsci znaju, naglasila je Vulićeva, Dan Republike Srpske će se slaviti onog dana kada je njen rođendan, a to je 9. januar.

– A ako Marfi misli da se datumi mogu okretati kako njima odgovara, evo ja ću pokrenuti inicijativu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da rođendan Majkla Marfija bude 9. januara, a ne kad ga je majka rodila, pa ćemo slaviti zajedno i Dan Srpske i dan rođenja odlazećeg ambasadora Marfija – zaključila je Vulićeva.

Ona je navela da se slaže sa Marfijem jedino u tome da će 2024. godini biti izazova, a najveći izazov, ali i uživanje biće gledati pakovanje kofera i njegov odlazak iz BiH dolaskom predsjednika Donalda Trampa.

Ostavite komentar