Vulićeva poručila Isaku: Ne glumi baba Vangu, Srpska je vječna, sve drugo je relativno

0
84

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Rami Isaku da jednom nauči da njegova pozicija ministra unutrašnjih poslova FBiH podrazumijeva i da počne da radi i da se bavi svojim entitetom, “a za početak mu preporučujem da obiđe mudžahedinska naselja koja su preplavila Federaciju”.

“Ima Ramo posla u tom, kako ga nazivaju, ‘većem entitetu’ i kada je riječ o raznim oblicima kriminala, a uz tu časnu i zahtjevnu poziciju ministra unutrašnjih poslova nikako ne ide da glumi baba Vangu i proročicu”, naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da Republika Srpska ima svoje rukovodstvo, institucije i svoje birače koji redovno izlaze na izbore i biraju predstavnike Republike.

“Ramo, baci kašike i hodžine zapise, već se prihvati posla na koji te je i tvoj sin izabrao i ne brukaj se više, a ni sina. Prestani se baviti Republikom Srpskom i našim predsjednikom. Znamo da vam je Milorad Dodik bolna tačka, i biće još godinama, jer će i tada biti na političkoj sceni i na najvišim funkcijama jer ga narod u Srpskoj voli i jer mu vjeruje, na veliku žalost sarajevske kotline, ali vam tu ne možemo pomoći”, istakla je Vulićeva.

Reagujići na izjavu Isaka da će za sedam godina Dodik imati 71 godinu i da će ih možda, kako je rekao, dočekati u zatvoru, Vulićeva je rekla da bi prije Isak trebalo da razmisli gdje će on biti za sedam godina, jer je vrlo upitna njegova budućnost s obzirom na sve što je “pošteno” stekao.

“Ne znam uopšte ko je Ramo da broji godine i krvna zrnca predsjedniku Republike Srpske. Podsjetiću ga samo da Donald Tramp ima 77 godina i biće ponovo predsjednik SAD, Vladimir Putin ima 71 godinu i predsjednik je Ruske Federacije, a Milorad Dodik kad bude imao 71 godinu biće sigurno predsjednik slobodne, nezavisne, samostalne Republike Srpske”, naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da je “Ramina unitarna BiH nemoguća, sadašnja BiH prolazna, dejtonska BiH moguća, a jedino je Republika Srpska vječna – sve drugo je relativno”.

Ostavite komentar