Zaigrale se sarajevske lole

0
124

Željko Komšić i Denis Bećirović ponizili su BiH u koju se toliko kunu. Po ko zna koji put. Ovih dana su u Parizu uspjeli da se nasmiju sa Aljbinom Kurtijem, premijerom lažne države Kosovo.

Šta to rade Komšić i Bećirović i za čiji groš? Napravili su veliku grešku u koracima, što je za federalne medije ostalo neprimjećeno. Njih nije zanimalo zašto se članovi Predsjedništva sastaju sa nekim koga nisu priznali. Jednostavno su prećutali sve ono za šta bi se, da se nešto slično dogodilo na srpskoj strani, iživljali na prvim stranicama svojih medija.

Za Aleksandra Vučića je ovo bio jasan signal. Sada, kaže, znamo sa kim imamo posla.

“Veoma je čudno da su oni (Bećirović i Komšić) to prihvatili i onda se pitam kakvi su to dvostruki aršini i pristupi prema dešavanjima u bivšoj Jugoslaviji da negdje priznajete teritorijalni integritet i tražite da se on poštuje, a sa druge strane onaj od kog tražite da poštuje teritorijalni integritet, integritet njegove zemlje ne priznajete?”, upitao je Vučić.

I ovo je suština svih odnosa zapada prema srpskom narodu u svim bivšim republikama bivše zemlje.

Za srpskog člana Predsjedništva Željku Cvijanović ovo je bio lični čin druga dva člana.

“BiH nije priznala Kosovo. Kosovo je dio Srbije.  Znamo da se se Srbija nosi sa teškim problemima koja su nametnuta od strane onih kojih promovišu politiku dvostrukih standarda. A to je da za Kosovo nešto može, a za druge ne može. Јa na taj način doživljavam potez Komšića i Bećirovića, koji će reći da je u redu da se ne poštuje teritorijalni integritet Srbije, a da se poštuje integritet BiH“, istakla je Cvijanovićeva.

Da li Komšić i Bećirović potiču dezintegraciju Srbije? I zašto?

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je sastanak članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića s premijerom lažne države Kosovo Albinom Kurtijem u Parizu “ugrožavanje suvereniteta BiH i direktni akt rušenja BiH u koju se stalno zaklinju.”

Dodik je ukazao da Komšić i Bećirović na ovaj način pokazuju da su spremni da priznaju ono što BiH ne priznaje i istakao da Bećirović i Komšić vode licemjernu politiku i da je njihov sastanak s Kurtijem jedna u nizu smišljenih provokacija.

U slučaju BiH oni su više puta pokušavali da ‘drže lekcije’ predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću o suverenitetu i teritorijalnom integritetu, rekao je Dodik, a kada je riječ o Kosovu, onda to “zaborave” i direktno udaraju na cjelovitost Srbije . Takođe, kada se spomene mirno razdruživanje u BiH, tada su im puna usta suvereniteta i države BiH, ali su spremni da se miješaju u unutrašnja pitanja Srbijejasan je Dodik.

Jedno je jasno-ta lažna država nikada neće biti priznata dok je Republike Srpske. I tu nema dileme. Bez obzira na sve Komšiće i Bećiroviće. Ono što je ostalo iza svega je činjenica da su njih dvojica razgovarali sa Kurtijem i na taj način ponizili državu iz koje dolaze. To bi svuda na svijetu bio prvorazredni diplomatski skandal. Samo ne u Sarajevu. Čak se ni  nesrećni i neupućeni Dino Konaković nije oglasio. On sve više liči na one viceve o Koštunici i neupućenosti.  Jasno je da u Sarajevu svi smatraju da Kosovo treba da bude nezavisno. Kada mi pomenemo nezavisnost onda se svi stručnjaci iz Sarajeva ili njihovih ambasadorskih kanabea udruže da nam kažu da mora da se poštuje integritet države i da nemamo pravo na samoopredjeljenje. E pa gospodo draga pretjerali ste. Nakon svih nesreća koje ste napravili Srbima sada bi da nastavite. Ne vjerujem da će vam ovaj put upaliti. Svijet je ipak drugačiji nego što je to bio 90-tih godina prošlog vijeka.

 

Ostavite komentar