“ZAPAD IMA OGROMNU ŽELJU DA SE U SRBIJI DOGODI MAJDAN” Zaharova: Srbi će sve riješiti sami

0
70

Zapad ima ogromnu želju da se u Srbiji i na Balkanu sprovede Majdan, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući situaciju u Srbiji poslije izbora.

Posljednjih godina u Srbiji, ali i šire gledano, na Balkanu, sprovode se “Majdan” scenariji u cilju nametanja volje Zapada, rekla je ona.

– Svi ti navodni mitinzi, nisu nikakvi mitinzi nego prosto izvođenje ljudi na ulice kako bi se ostvarili ciljevi koji nisu u skladu sa demokratskim procesima i u cilju promovisanja zapadnih interesa uz pomoć antiustavnih sredstava koji protivrječe unutrašnjim zakonima. Sve to govori o tome da Zapad ima ogromnu želju da se na Balkanu sprovede Majdan, a čemu to vodi najbolje je vidjeti na primjeru Ukrajine, kao na model kako ne treba da radi ni narod ni država – rekla je Zaharova na brifingu za novinare.

Kako je rekla, narod Srbije će sve riješiti sam.

– Srbi će sve riješiti sami, jer oni vide dokle je Zapad doveo Ukrajinu i mnoge druge zemlje i odlično pamte šta je Zapad radio samoj Srbiji i drugim balkanskim državama. Bilo koji narod bilo koje zemlje treba da štiti svoj suverenitet na svim nivoima i to treba da bude dio stava građanskog društva – zaštita suvereniteta i nacionalnih interesa.

Ona je podsjetila i da su predstavnici Rusije učestvovali kao posmatrači na izborima u Srbiji 17. decembra i da su konstatovali da su birači izrazili svoju volju u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

Ostavite komentar