Zukane, mijenjaj dilera

0
101

Zukan Helez, ministar odbrane BiH, svojom huškačkom retorikom ne prestaje da sablažnjava javnost.

Očigledno da njegov ratnički neoprimitivizam još nije usahnuo dok forsira ratnohuškačku demagogiju namijenjenu svom biračkom tijelu. Njegove izjave koje upućuje preko medija, čine ga presmješnim i ne postoji normalna osoba koja se neće zapitati, šta osoba sa šizofrenim cijepanjima, radi na tako jednoj odgovornoj funkciji?

Šokantnim izjavama na račun Republike Srpske, koja tobože “gaji” paravojne formacije, samo su flashback u smućenoj glavi Heleza, kod kojeg je očigledno da sadašnjost pomjera ka sopstvenoj ekstremnoj prošlosti u vrijeme kad su mudžahedini obučavali mlade bošnjake po kampovima.

Polupani Helez, govori o Oružanim snagama BiH, kao da su njegova ‘Patriotska liga’ ili tzv. Armija BiH, kao da u njoj ne službuju i srpska i hrvatska komponenta. Koliko god to Zukanu, smetalo, činjenice su na strani onih koji žele dejtonsku BiH, a ne BiH Heleza, kojem je u glavi Zelena transverzala, babo Alija i Handžar divizija.

Helez, često ima običaj da se poziva na “saveznike” u prijateljskim državama. Ako se uzme u obzir da je prosio brigade od SAD i Britanije, zbog tobožnje opasnosti na istočnoj granici, ne možemo, a da se ne zapitamo, kakvom li se robom Helez, udara po nosu? Cijenimo da je ekstremno loša, pogotovo kad se u svom ludilu pozove na Vojvodinu, Sandžak, Preševsku dolinu…

Zukan Helez je rođen 1964. godine u Kupresu gde je završio osnovnu školu. Gimnaziju završio u Bugojnu, od 1979. – 1983. godine, a Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu 1988. godine. Radio je kao profesor matematike i fizike u Skender Vakufu, od maja 1992. godine bio pripadnik takozvane Armije BiH. Nije bio, što kažu, na „fronti” nego je kao pozadinac bio evidentičar. Ali eto, ratno iskustvo „iz sigurne kuće” kvalifikovalo ga je za čelo ministarstva odbrane, što je on svojim nastupima i potezima pretvorio u ministarstvo rata.

Zalaže se za nekakvu građansku BiH, ali gradom šeta sa suprugom sa hidžabom, govori da Bosnu već vidi u NATO-u, a da je Turska najveći prijatelj BiH. Helez je, stupajući na dužnost ministra odbrane, naveo da mu je izrečena kazna za krivično djelo (nasilničko ponašanje) i da je 2. aprila 2019. godine postupak okončan uslovnom osudom, ali to nije spriječilo da bude izabran za ministra. Prećutao je da je osuđen i zbog davanja lažnog iskaza, takođe uslovnom kaznom. Helezu savjetujemo da se mane narkotika, neka pročita neku knjigu, duhovno se pročisti. Ako mu šejtan baš ne da mira, može da ode na paintball, a bitne stavke vezane za stabilnost u BiH, neka prepusti osobama sa kredibilitetom.

Ostavite komentar