Zvanično razdvojeni predmeti protiv Dodika i Lukića

0
52

Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, rekao je za RTRS da su predmeti protiv Lukića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Sudu BiH zvanično razdvojeni.

Danas smo obaviješteni da je predmet zvanično razdvojen i da ne moramo dolaziti na suđenje 30. januara, iako je sudija na prethodnom ročištu rekao da će spojiti predmete ako se zdravstveno stanje Lukića popravi – rekao je Pucar u emisiji Drugi ugao.

On je naveo da je veoma neuobičajeno u pravnoj praksi da sudija na prvom zahtjevu za odlaganje ročišta razdvoji predmete.

Pucar je rekao da je Lukićevo stanje mnogo bolje, da ide na kratke pretrage i da će vjerovatno prekosutra početi da radi.

Savjetnih predsjednika Republike Srpske Milan Tegeltija rekao je da je ovakva situacija nezabilježena, jer nisu ispunjeni uslovi za razdvajanje predmeta.

Zamjenik predsjedavjaućeg u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je riječ o političkom progonu predsjednika Srpske.

Podsjećamo, Lukić je zbog zdravstvenih razloga bio spriječen da prisustvuje prethodnom ročištu, dok se predsjednik Srpske pojavio pred Sudom BiH. Sudija je tada rekao da će predmeti biti razdvojeni, ali da postoji mogućnost spajanja ukoliko se Lukićevo zdravstveno stanje popravi. Naredno ročište Dodiku trebalo bi da bude održano 30. januara.

Ostavite komentar