Uroš Blažić priznao krivicu

0
49

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba, počelo je danas i nastavlja se u četvrtak i petak. Suđenje se održava u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, a Blažić zajedno sa ocem Radišom Blažićem, iznosi svoju odbranu. Za sutra i prekosutra predviđeno je ispitivanje oštećenih. Blažić je, kako javlja reporter Euronews Srbija, priznao krivicu.

Suđenje je počelo u 10 sati, a branilac Uroša Blažića je na početku tražio povjerljiv razgovor sa svojim branjenikom. Predsjednica vijeća Lidija Jovanovska je odobrila ovaj zahtjev branioca i odredila da traje 10 minuta.

Prethodno je Luković zatražio razgovor uz obrazloženje da je Blažić juče premješten iz Smederava u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu, te da on nije mogao da ga posjeti i pripremi odbranu sa njim. Sudija je pročitala službenu bilješku koju je sačinila juče nakon razgovora sa advokatom i navela da je on posljednji put posjetio Blažića 5. juna.

Nakon razgovora sa svojim advokatom, Uroš Blažić je izjavio da je razumio navode iz optužnice, kao i da ostaje pri priznanju da je izvršio krivično djelo. Sa druge strane, njegov otac nije priznao krivicu navodeći da ne zna odakle je oružje. On je takođe izjavio saočešće članovima porodica ubijenih.

Suđenje je inače počelo gotovo na vrijeme, a sat vremena ranije ispred zgrade Suda okupili roditelji i ostali članovi porodica ubijenih. Većina njih nosi majice sa natpisom “ŽIVITE” i datumom ubistva njihovih najmilijih. Pred zgradom Suda je u tom trenutku bio i veliki broj novinarskih ekipa koje prate ovo suđenje.

Ostavite komentar