OD OBEĆANJA DO PROPASTI: Kako je Stanivuković uništio Banjaluku? VIDEO

0
57

Odlazeći gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković puno neistina je iznio prije dolaska na vlast. Njegove laži su se tokom četiri godine mandata uduplale, pa tako sve što je rekao da će iskorijeniti, uvećao u duploj mjeri. Rekao je Stanivuković da neće biti kriminala, korupcije, nepotizma… Rekao, pa porekao, a sistem “unaprijedio”.

Kada je građane gledao u oči, puno toga im je slagao, a da nije ni trepuno. Prije četiri godine Stanivuković je rekao:

“Za ovo za šta se ja zalažem, znam kakva je moja misija, i kakve radikalne reforme želim da donesem u ovoj zemlji, da se iskorijeni kriminal”.

I donio je Stanivuković radikalne mjere- kriminal u gradu na Vrbasu je u procvatu. Pljušte krivične prijave zbog Stanivukovićevih malverzacija, sumnjivih javnih nabavki i ojađenog budžeta grada za nevjerovatnih 11 MILIONA KM, a što je potvrdio i revizorski izvještaj.

Kleo se gradonačelnik u transparentnu Gradsku upravu, zapošljavanje preko konkursa, bez stranačkih kartica. I tako četiri godine kasnije, protjerao je stručne iz Gradske uprave, Vodovoda i propalog preduzeća Akvana, koje je njegov kadar potpuno uništio, a postavio PDP-ove pristalice i “potrčka”. Tako danas u Gradskoj upravi rade ljudi s kupljenim diplomama, bez ikakvih kvalifikacija koji su stavljali potpise na sve i svašta, te im zato prijeti i zatvorska kazna, dok gradonačelnik zadovoljno trlja ruke u novom stanu od POLA MILIONA KM, koji je kupio nedavno na atraktivnoj lokaciji.

Ništa manje ne zarađuju ni njegovi najbliži saradnici Bojan Kresojević, Valentina Aničić, kojoj prijeti preko 5 godina robije zbog negativnog revizorskog izvještaja, Božana Šljiva i ostala ekipa.

Svakako po zaradi i kriminalu uz Stanivukovića prednjači Nebojša Drinić, zvani Drina trećina, koji je milione zgrnuo za nepune 3 godine. Od perača automobila na autopraoni do milionera u Stanivukovićevoj Banjaluci kratak je put.

Kako je Stanivuković nekad govorio, a kakvo je stvarno stanje u Banjaluci i kako to vide građani, pogledajte u video u nastavku, koji je osvanuo na društvenoj mreži X:

Ostavite komentar