ŠOBOT: Ključni prioritet za Prijakovce rješavanje infrastrukturnih problema

0
46

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke, dr Nikola Šobot, istakao je da su ključni prioriteti za Prijakovce rješavanje infrastrukturnih problema, koji su godinama bili zanemarivani.

„Prijakovci zaslužuju da budu mjesto dostojno života svih svojih stanovnika. Proširenje puta od Elektroprenosa jedan je od prvih zadataka koje ćemo riješiti, jer bez adekvatne putne mreže ne možemo govoriti o osnovnim uslovima za život“, istakao je Šobot.

Takođe, naglasio je potrebu da se riješe problemi sa putevima u centru Prijakovaca, kao i hitna potreba za osvjetljenjem od crkve prema gerijatriji i Dragočaju, jer „svjetlost znači sigurnost i brigu za naše ljude.“

Poseban fokus stavljen je i na dionicu puta u Dragišićima-Šukali, koji vodi prema dijaliznom bolesniku Milenku Šukalu, kao i na put uz prugu u Prijakovcima, gdje ljudi godinama čekaju, ali im gradska uprava nije izašla u susret.

Nikola Šobot je naglasio da za njega neće biti nebitnog dijela Banjaluke. „Banjaluka je razvijena onoliko koliko je razvijen svaki njen dio. Svi zaslužuju jednake uslove za život,“ izjavio je on.

Posebna pažnja posvećena je i problemima Doma kulture, uz napomenu da je neprihvatljivo da ovako važan objekat za zajednicu bude u zapuštenom stanju. „U prethodne četiri godine, ni lopata pijeska nije donesena u ovo naselje. To ćemo promijeniti. Popravka Doma kulture, sanacija mokrih čvorova i zamjena devastirane stolarske opreme moraju biti prioritet, jer kultura je srce svake zajednice“, dodao je Šobot.

Ostavite komentar