Đajić pitao Stanivukovića: Gdje je most u Docu?

0
20

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka prof. dr Vlado Đajić kazao je kako se „Djela“ aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića najbolje vide na nakupljenom smeću u gradu, deponijama, saobraćajnicama koje je obrisala prva kiša ali i projektima bez dokumentacije, koje je Draško Stanivuković radio na svoju ruku bez konsultacije sa stručnim osobama.

Tako je Đajić kazao kako se „Djela“, a što je slogan Draška Stanivukovića na predstojećim izborima ne mogu vidjeti od prljavih taložnica za vodu, a čije fotografije su zgrozile banjalučku javnost. Takođe, prigradska naselja nikada nisu bila u lošijem stanju, a o čemu svjedoči uništena i dotrajala infrastruktura. Pored navedenog, Đajić je spomenuo i školu u naselju Ada, čiju izgradnju je finansirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a koja je danas zapušteni projekat oko kog se nakuplja smeće i drugi otpad.

„Penzionere je ponizio. Do juče bi bili izbačeni iz autobusa da predsjednik Dodik nije uplatio prevoz penzionerima“, kazao je Đajić.

Podsjećamo, Umjesto gradonačelnika predsjednik Republike Srpske platio je prevoz banjalučkim penzionerima. Iako se Draško Stanivuković često u javnosti hvali kako je obezbijedio besplatan prevoz za penzionere, zaboravi spomenuti da Grad obaveze prema prevoznicima mjesecima ne ispunjava. Dugovanja se gomilaju, prevareni građani se voze gradskim prevozom, a isplate kasne. U Bočac tursu kažu da im Grad duguje milion i po KM.

Đajić je psomenuo i mlade bračne parove koji su prevareni od strane Draška Stanivukovića.

„Mladi su potrčali kao da ih čekaju gotove kuće. Da bi Draško rekao ne mogu ja dati gradsku zemlju već đedovinu. Gdje je tu regulacionu plan, infrastruktura i šta je sve neophodno ispoštovati da biste vi mogli dijeliti zemlju građanima? Priča o placevima na mjestima gdje su predviđeni azili za pse. Budi frajer daj im zgradu u centru grada, a ne tajkunima da daješ“, kazao je Đajić.

Još jedna enigma u Banjaluci jeste dugo najavljivani most u Docu, a čija izgradnja je prije nepune četiri godine stala i nije započeta.

“Gdje je most u Docu? Potrošio pare na kružni tok i Tvrtka, a saobraćaj uništio”, jasan je Đajić.

Podsjećanja radi, izgradnja mosta u Docu traje nekoliko godina, a stanovnici čekaju na završetak izgradnje mosta koji bi trebalo da poveže dva dijela naselja. Međutim, umjesto napretka, stanje na gradilištu postalo je gotovo simbol stagnacije i propadanja zahvaljujući gradonačelniku Drašku Stanivuković koji je sredstava u iznosu od nekoliko miliona umjesto na most potrošio na kružnu raskrsnicu.

Projekat je započet sa velikim entuzijazmom da će ova infrastrukturna investicija biti od vitalnog značaja za naselje, a temelji mosta, postavljeni prije nekoliko godina u vrijeme Stanivukovićevog prethodnika, a sada su prepušteni zubu vremena i propadanju. Umjesto da se nastavi s radom i završi most koji bi olakšao život stanovnicima, gradilište je postalo svojevrsna rupa u kojoj se akumulira otpad.

(banjaluckeprice.net)

Ostavite komentar