Raskol u PDP-u: Dragan Milanović napušta stranku zbog reketiranja, Trećina tražio 200.000 KM

0
19

Novi raskol potresa Partiju demokratskog progresa (PDP), a njegov glavni akter je Dragan Milanović, šef odborničkog kluba te stranke u Skupštini grada Banjaluka i potpredsjednik Gradskog odbora Banjaluka. Milanović je odlučio da napusti PDP nakon što je, prema izvorima iz stranke, Drina Trećina pokušao da ga iznudi, tražeći 200.000 KM u zamjenu za podršku unutar stranke na predstojećim lokalnim izborima.

Milanović, koji je bio kandidat PDP-a za odbornika, našao se u konfliktu s Trećinom kada je odbio da plati traženi iznos. Nakon toga, Trećina je, uz podršku Draška Stanivukovića, naredio da svi stranački glasovi budu usmjereni prema Miladi Šukalo i Adriani Basari, a ne Milanoviću.

Ovo je nastavak krize u PDP-u, koja je počela još 2022. godine, kada je stranku napustila Jelena Trivić. Od tada, tenzije unutar partije nisu prestale. Igor Crnadak i Milko Grmuša otvoreno su kritikovali Stanivukovića, optužujući ga da uništava stranku, ali nisu imali dovoljno podrške da se suprotstave njemu i njegovom zaštitniku Branislavu Borenoviću.

Predstojeći lokalni izbori mogli bi biti ključni za dalju sudbinu PDP-a, jer se očekuje da će rezultati pokazati koliko je stranka oslabljena zbog unutrašnjih sukoba.

(banjaluckeprice.net)

Ostavite komentar