Gradsko groblje u Vrbanji u haosu: Zapostavljena grobna mjesta i smeće oko spomenika Jadranke Stojaković FOTO

0
13

Gradsko groblje u Vrbanji, nalazi se u katastrofalnom stanju. Prema svjedočenjima građana koji redovno posjećuju groblje kako bi obilazili grobove svojih najmilijih, ovo mjesto posljednjeg počinka postalo je sinonim za zapuštenost i nebrigu. Novi direktor groblja Aleksandar Milaković (PDP) više voli dobre kadrove iz foto objektiva od rada.

Fotografije koje su pristigle na naš portal prikazuju porazno stanje – visoka trava koja nije pokošena mjesecima, smeće koje se ne odvozi, te zapušteni spomenici koji zarastaju u korov.

Posebno zabrinjava situacija oko groba Jadranke Stojaković, poznate kantautorke i akademske slikarice, gdje je smeće nagomilano oko njenog spomenika.

Građani su ogorčeni na nedostatak brige i održavanja od strane gradskih vlasti i nadležnog preduzeća, čiji direktor Aleksandar Milaković, prema njihovim riječima, nije poduzeo konkretne mjere za poboljšanje stanja. Oni tvrde da se direktor preduzeća, umjesto da se bavi problemima, bavi snimanjem videa s gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, dok groblje tone u nečistoću i nebrigu.

“Ne samo da groblje izgleda zapušteno, već je i nepoštovanje prema onima koji ovdje počivaju. Grob Jadranke Stojaković, koja je za života dala ogroman doprinos našoj kulturi, danas je okružen smećem i korovom”, navode ogorčeni građani.

Očekuje se da nadležni hitno reaguju i saniraju štetu, kako bi groblje u Vrbanji ponovo postalo dostojanstveno mjesto sjećanja na preminule.

(banjaluckeprice.net)

 

Ostavite komentar