Najveća prevara u istoriji Banjaluke; Stanivuković sutra dijeli nelegalno zemljište u vlasništvu svog oca, gradskog zemljišta nema!

0
13

Prema informacijama do kojih smo došli iz pouzdanih izvora, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sutra planira podjelu besplatnih placeva mladim bračnim parovima, no iza ove “velikodušne” najave krije se prevara vijeka, a gdje će najveću štetu istrpiti mladi bračni parovi koje uvlači u nezakonite radnje, piše portal banjaluckeprice.net.

Nakon što se ispostavilo da gradska zemlja, koju je Stanivuković planirao podijeliti, ne postoji, gradonačelnik je odlučio da kao “rješenje” ponudi zemlju u vlasništvu svoje porodice. Iako na prvi pogled ovaj potez djeluje kao “izlaz” iz situacije u koju je upleo mlade bračne parove lažnim obećanjima, problem je mnogo dublji. Odluka o dodjeli besplatnih placeva, a koju je sstanivuković juče raspisao i koja je objavljena u Službenom glasniku, nije pravosnažna niti zakonita. To znači da mladim parovima, kojima je obećano zemljište, prijeti ozbiljan rizik od pravnih komplikacija, ali i neka imaginarna zemlja na tuđem, a ne gradskom zemljištu.

Saznajemo da će, prema planu, prvih 12 placeva sutra biti podijeljeno, no većina njih bit će dodijeljena PDP aktivistima, koji će morati vratiti zemlju nakon izbora. Situaciju dodatno kopmlikuje činjenica da zemljište nije gradsko, već privatno, u vlasništvu Stanivukovićeve porodice. To otvara brojna pitanja, prije svega o tome kako će se regulisati izgradnja kuća na zemljištu koje formalno ne pripada korisnicima.

Zakon nalaže da bi za podizanje stambenog kredita i izgradnju kuće, zemljište trebalo biti uredno pravno regulisano,a što ovdje nije slučaj. Mladi bračni parovi koji bi mogli nasjesti na ovu ponudu suočavaju se s rizikom da se upletu u pravne zavrzlame koje bi mogle trajati godinama, a istovremeno im blokirati mogućnost stvarne kupovine prve nekretnine.

Stanivukovićeva najava o “besplatnim placevima” kao dio njegove prljave političke igre građanima će donijeti više štete nego koristi. Mladim bračnim parovima se savjetuje da pažljivo ispitaju pravne aspekte prije nego što prihvate bilo kakvu ponudu vezanu za zemljište.

(banjaluckeprice.net)

Ostavite komentar