Putin slavi 72. rođendan: Evo kako će ruski predsjednik provesti dan

0
19

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas slavi 72. rođendan. Na najvišoj državnoj funkciji proslaviće rođendan 21. put.
Kao i prethodnih godina, ruski lider će ga provesti u radnoj atmosferi.

U prvoj polovini dana planirani su brojni zatvoreni radni sastanci, a uveče će se sastati sa liderima Zajednice nezavisnih država (ZND) u Moskvi uoči samita zakazanog za utorak.

Rad i tajga

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, predsjednik ne može sebi da priušti ni dan odmora. Ni u toku dana predsednik nema definisane sate rada i odmora, a ako je potrebno, izveštaje prima i noću. Prema saopštenju Kremlja, Putin je na dužnosti gotovo danonoćno.

Ruski lider je samo 2014. godine napravio izuzetak na svoj rođendan – uzeo je slobodan dan i odleteo u zabačenu tajgu. Sam Putin je kasnije priznao da je prepješačio skoro devet kilometara kroz planine.

Predsednik preferira da 7. oktobar obeleži sa prijateljima i porodicom i trudi da svojoj porodici ostavi bar veče.

Lukašenko čestitao Putinu

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je ruskom kolegi rođendan i istakao da Minsk cijeni stav Moskve usmjeren na razvoj odnosa, prenosi pres-služba beloruskog lidera.

„Vaše duboko razumevanje istorijske misije Rusije i lična odgovornost za sudbinu naroda i otadžbine pouzdana garancija su jačanja njene državnosti i suvereniteta, jačanja društveno-ekonomskog potencijala i međunarodnog autoriteta“, navodi se u čestitki.

Ostavite komentar