Dodik: Nakon Jahorine, gas ide do Banjaluke i Trebinja

0
17

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da, nakon završetka gasifikacije Jahorine, slijedi izgradnja dva strateška pravca kojima bi gas stigao do Banjaluke i Trebinja.

“Danas smo završili divan projekat, gasifikaciju Olimpijskog centra, doveli najekonomičniji i ekološki prihvatljiv energent”, rekao je Dodik na svečanom otvaranju distributivnog čeličog gasovoda na Jahorini.

Ističući da se radi o značajnom razvojnom koraku za Jahorinu, Dodik je podsjetio da su radovi počeli prije tri mjeseca i da su mogli biti završeni prije izbora, ali da se sačekalo nekoliko dana s otvaranjem gasovoda kako bi nakon izborne kampanje nešto bilo pušteno u rad.

“Odavde krećemo dalje, odredili smo dva strateška pravca – prema Banjaluci i prema Trebinju, koje ćemo raditi uporedo”, rekao je predsjednik Srpske.

On je precizirao da će gasovod prema Trebinju raditi “Sarajevo-gas”, a od Bijeljine prema Banjaluci “Gas RES”, te istakao da su obje kompanije u vlasništvu Republike Srpske.

“Sada se vidi koliko je važno bilo da otkupimo akcije ‘Sarajevo-gasa’ od privatnika koji su zarobili ovo ovdje i nisu dozvoljavali da se radi, čim smo vratili državno vlasništvo, uz podršku Vlade dobili smo ovo“, naveo je Dodik.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji danas završenog projekta – investitorima, Vladi Srpske i izvođačima.

“Čuo sam danas divnu priču da građani opštine Pale čije se zemljište nalazi na trasi nisu oklijevali da odobre da se ono koristi, nisu zaustavili gradnju. Zahvaljujem im i ovo je primjer za druge, istakao je Dodik.

Zahvaljujući se Ruskoj Federaciji, Dodik je izrazio zadovoljstvo što će do kraja oktobra imati priliku da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ponovo razgovara o ovoj temi.

“Potpuno sam uvjeren da će ostati uslovi i standardi koji su i do sada važili”, rekao je Dodik.

Ostavite komentar